Κυριακή 25/7/2021

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: «Το λιανεμπόριο πρέπει να έχει προτεραιότητα, είναι το λιγότερο επιβλαβές από όλα τα υπόλοιπα»

«Οι προβλέψεις για το Πάσχα αναθεωρούνται προς το χειρότερο»

Την δική του άποψη για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου εξέφρασε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, εκτιμώντας ότι τα καταστήματα είναι λιγότερο επιβλαβή από τις υπόλοιπες δραστηριότητες σε ό,τι αφορά στην πορεία της πανδημίας

«Από τους 32 οι 31 είπαμε την Τετάρτη ότι το λιανεμπόριο είναι η λιγότερο επικινδυνη λειτουργία και θα μπορούσε να ξεκινήσει υπό τρεις όρους, rapid test μία φορά την εβδομάδα για όσους εργάζονται, να μη δούμε κοσμοσυρροές στους εμπορικούς δρόμους και να μη δούμε συνωστισμούς μέσα στα καταστήματα», δήλωσε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, κάνοντας γνωστό ωστόσο, γνωστό, ότι η επιτροπή δεν αποφάσισε την ημερομηνία ανοίγματος των καταστημάτων και ότι αυτό ήταν μια απόφαση που ελήφθη από την κυβέρνηση.

«Μας προβληματίζει πολύ πως θα εξελιχθεί αυτή η εβδομάδα. Το λιανεμπόριο πρέπει να έχει προτεραιότητα, είναι το λιγότερο επιβλαβές από όλα τα υπόλοιπα» συμπλήρωσε.

«Στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε μία κατακόρυφη αύξηση της πίεσης στο ΕΣΥ»

Ο κ. Εξαδάκτυλος έκανε αναφορά και στην απόφαση να μην ανοίξουν τα μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη.

«Στη Θεσσαλονίκη τις τρεις τελευταίες ημέρες βλέπουμε μία κατακόρυφη αύξηση της πίεσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Είχαμε διαφορετικό χρονικό διάστημα απόδοσης των μέτρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη γι αυτό χρειάστηκε να αναθεωρηθεί, με όλα τα κακά επακόλουθα που έχει, αυτή η απόφαση» εξήγησε.

Μάλιστα, θέλησε να κάνει σαφές πως η Επιτροπή έχει ένα και μοναδικό κριτήριο και αυτό είναι το τι σταματά την εξάπλωση της πανδημίας. «Ως γιατροί, λαμβάνουμε όλα τα υπόλοιπα υπόψιν μας, απαντούμε σε αυτό το ερώτημα. Η κυβέρνηση μπορεί να τροποποιήσει τα μέτρα, να δεχθεί ή να μη δεχθεί τα μέτρα» ξεκαθάρισε.

«Οι προβλέψεις για το Πάσχα αναθεωρούνται προς το χειρότερο»

Τέλος, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου έκανε αναφορά και στο Πάσχα, τονίζοντας πως οι προβλέψεις δεν είναι αυτές που θα θέλαμε. «Οι προβλέψεις για το Πάσχα αναθεωρούνται προς το χειρότερο και προς μεγάλη μας λύπη», σημείωσε.

Όπως είπε, οι αποφάσεις θα μπορούσαν να είναι πιο έγκαιρες και πιο αυστηρές σε όλες τις χρονικές στιγμές έτσι ώστε οι αποδόσεις των μέτρων να είναι ταχύτερες, να γίνουν πιο καλά αντιληπτές στους συνανθρώπους μας και να έχουμε ενδιάμεσα διαστήματα τα οποία θα επέτρεπαν μία κανονική λειτουργία. «Εάν οι αποφάσεις λαμβάνονταν λίγο νωρίτερα και με πιο συνολικό τρόπο τότε θα είχαμε μικρότερα διαστήματα για να δούμε αποτελέσματα» κατέληξε.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ