Σάββατο 31/7/2021

Έχει σχέση η φωτιά στην Άνδρο με τους δασικούς χάρτες; (video)

Ο πρόεδρος της κοινότητας Μακροταντάλου είχε απειλήσει να βάλει φωτιά στην περιουσία του ως διαμαρτυρία για τους δασικούς χάρτες

Μια αποκάλυψη συνομιλίας σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο (8 Μαρτίου) στην Άνδρο έχει προκαλέσει ερωτηματικά για το κατά πόσον η σημερινή φωτιά στο νησί σχετίζεται με τις διαμαρτυρίες για τους δασικούς χάρτες.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος της κοινότητας Μακροταντάλου Ανδρέας Τριδήμας, εκφράζοντας τη διαφωνία του, είπε πως θα βάλει φωτιά στην περιουσία του, η οποία φαίνεται ως δασικός χάρτης, ενώ πρόσθεσε ότι πολλοί αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν ξεσηκωθεί για τον ίδιο λόγο.

Ακούγεται να λέει μάλιστα «Εγώ έχω να πω σαν αγρότης στο επάγγελμα, ότι από δω και μπρος να έχετε στα υπόψη σας ότι θα έχουμε μεγάλες φωτιές στην Άνδρο. Πυρκαγιές! … Όλοι οι αγρότες έχουν ξεσηκωθεί και λένε ‘θα τους δείξουμε εμείς τι είναι δασικοί χάρτες’» .

Στην Άνδρο βρίσκεται ήδη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής για να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς. Αν υπάρχει συσχέτιση της φωτιάς με τα όσα ειπώθηκαν, αν ήταν τυχαίο γεγονός, ή αν συνέβη κάτι άλλο.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ