Η κυβέρνηση κάνει πίσω για τους δασικούς χάρτες με παράταση έξι μηνών

Παράλληλα προβλέπεται και μείωση του τέλους στη διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων κατά 50%

Must Read

Την εξάμηνη παράταση στη διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων από τους πολίτες αναφορικά με το περιεχόμενο των δασικών χαρτών ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σημειώνοντας, παράλληλα, πως προβλέπεται και μείωση του τέλους άσκησης αντιρρήσεων κατά 50%.

Αυτά αποφασίστηκαν στη σημερινή συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, αλλά και οι υφυπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς και Γιώργος Αμυράς, προκειμένου να εξετάσουν τα δεκάδες ζητήματα που έχουν προκύψει σε όλη, σχεδόν, τη χώρα από την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Όπως έγινε γνωστό, στη συνάντηση συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν άμεσα για την επίλυση των προβλημάτων που κληρονομήθηκαν από τον νόμο 4389/2016 της προηγούμενης κυβέρνησης, οι διατάξεις του οποίου έχουν καταπέσει με αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, τόσο σε ό,τι αφορά τις οικιστικές πυκνώσεις, όσο και τις εκχερσωμένες εκτάσεις.

Άμεσα νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση των σφαλμάτων

Όπως υπογραμμίζει το ΥΠΕΝ, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση ψήφισε το Μάιο του 2020 το νόμο 4685/2020, ενώ το υπουργείο θα καταθέσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση και θα προχωρήσει σε οριζόντιες παρεμβάσεις για την επίλυση των σφαλμάτων που έχουν προκύψει στο είδος χαρακτηρισμού της γης. Μεταξύ αυτών είναι και η οριζόντια παράταση έξι μηνών για την υποβολή αντιρρήσεων από τους πολίτες επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών και η μείωση του τέλους άσκησης αντιρρήσεων κατά 50%.

Σύμφωνα, πάντα, με το ΥΠΕΝ, η παράταση δίνεται λαμβάνοντας υπόψη αφενός τις ειδικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας και αφετέρου την ανάγκη να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για εσωτερικές και οριζόντιες διορθώσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του θεματικού περιεχομένου των δασικών χαρτών, χωρίς ταλαιπωρία και κόστος για τους πολίτες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This