Με απεργία αντιδρούν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία στην εμμονή Χατζηδάκη για εμπλοκή ιδιωτών

Από σήμερα και για 48 ώρες, με τη συμμετοχή της ΠΟΠΟΚΠ και της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

Must Read

Μαίνεται η κόντρα μεταξύ του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη και των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, που προχωρούν από σήμερα, Τρίτη 6/4, σε 48ωρη απεργία, εξαιτίας της απόφασης να εκχωρηθεί σε ιδιώτες η έκδοση αποφάσεων συνταξιοδότησης.

Οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν, μάλιστα, αύριο σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο στην οδό Σταδίου.

Οι πρωτοβουλίες αλλά και οι δημόσιες τοποθετήσεις του νέου υπουργού κατά του ΕΦΚΑ, των υπαλλήλων του αλλά και των υπηρεσιακών παραγόντων και εργαζομένων στο υπουργείο Εργασίας, έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Το αποτέλεσμα είναι η απεργία στην οποία συμμετέχουν οι δύο μεγάλες ομοσπονδίες ΠΟΠΟΚΠ και ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, καθώς καταγγέλλουν ότι η εμπλοκή ιδιωτών είναι ειλημμένη απόφαση από τον κ. Χατζηδάκη, που την ίδια ώρα δεν μεριμνά ώστε να εξασφαλίσει στον ΕΦΚΑ τα στοιχειώδη για τη λειτουργία του.

Για τους εργαζομένους αυτά είναι: α) η στελέχωση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης με το απαραίτητο προσωπικό, καθώς έχει απωλέσει τα τελευταία χρόνια το 40% του δυναμικού του, μόλις 300 εργαζόμενοι είναι κάτω των 50 ετών και μόλις 600 είναι αυτοί που απασχολούνται με την έκδοση των συντάξεων και β) η εξασφάλιση του απαραίτητου εξοπλισμού, καθώς είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν με ηλεκτρονικούς υπολογιστές τεχνολογίας προπερασμένης δεκαετίας.

Εμμονή στην εμπλοκή ιδιωτών, παρά τα νομικά και συνταγματικά κωλύματα

Η εμμονή του υπουργού Εργασίας στην εμπλοκή πιστοποιημένων ιδιωτών δικηγόρων και λογιστών με στόχο να εκκαθαρίσει τις εκκρεμείς συντάξεις που η κυβέρνηση εκτόξευσε σε 450 χιλιάδες είναι παροιμιώδης, παρά το γεγονός ότι αυτή προσκρούει σε νομικά και συνταγματικά κωλύματα. Έτσι φαίνεται ότι καταλήγει στη συμμετοχή ιδιωτών, που όμως δεν θα εκδίδουν τις συνταξιοδοτικές αποφάσεις αλλά θα κάνουν όλη την προεργασία.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι ένα από τα ζητήματα προς επίλυση είναι και το ύψος της αμοιβής των ιδιωτών, καθώς αυτή θα πρέπει να είναι δεκαπλάσια από την αμοιβή των 12 ευρώ ανά σύνταξη που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ που επανέρχονται στην υπηρεσία ώστε να συμβάλουν στην εκκαθάριση των αιτήσεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This