Σάββατο 31/7/2021

Διώρυγα Κορίνθου: Τρεις μήνες κλειστή αλλά τα κανάλια μούγκα!

Το κράτος έχει καταρρεύσει!

Επί τρεις μήνες η διώρυγα της Κορίνθου παραμένει κλειστή. Και όμως, αυτό το μείζον θέμα που θα έπρεπε να παίζει στα δελτία ειδήσεων, αποκρύπτεται τεχνηέντως! Μιλάμε για την πλήρη κατάρρευση του κράτους, και φυσικά της δημοσιογραφίας, την ίδια στιγμή που το θέμα του Σουέζ έπαιζε σε όλα τα δελτία ειδήσεων.

Τώρα έχουμε και την υπόθεση με τους εργαζόμενους που δεν ξέρουν εάν θα πληρωθούν, αλλά ουδείς ασχολείται. Γελοιότητες.

Το πρόβλημα ξεκίνησε στις 15 Ιανουαρίου με την κατάρρευση των πρανών που σημειώθηκε στον Ισθμό της Κορίνθου, με αποτέλεσμα να κλείσει η διώρυγα, καθώς κρίθηκε επικίνδυνη η διέλευση των πλοίων.

08B24A6D 3E78 4A25 9F30 0BA9F6B41D75

Μέχρι σήμερα λοιπόν η διώρυγα παραμένει κλειστή. Παρά τις τεράστιες συνέπειες για την ελληνική εμπορική ναυτιλία που επιφέρει η διακοπή διέλευσης πλοίων από τη διώρυγα, Το θέμα παραμένει κρυμμένο από την επικαιρότητα. Παρά το ότι είναι η πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

5128FC8A D72D 4F98 B2D3 FC7B6BDD7BA5

Την ίδια στιγμή, εξαντλούνται τα ταμειακά διαθέσιμα της διώρυγας με ορατό τον κίνδυνο της παύσης πληρωμών των 90 εργαζομένων, αφετέρου αυξάνεται το κόστος μεταφοράς εμπορευμάτων και καυσίμων καθώς τα πλοία καλούνται πλέον να κάνουν τον γύρο της Πελοποννήσου αφού είναι αδύνατη η διέλευση από τη διώρυγα. Όνειδος.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ