Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

Λαϊκές αγορές: Ξεσηκώθηκαν οι παραγωγοί – Μοίρασαν δωρεάν προϊόντα

Πολλοί καταναλωτές έσπευσαν να τούς συμπαρασταθούν

Στα «κάγκελα» είναι οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών, οι οποίοι αντιδρούν στο νέο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση, και όπως καταγγέλλουν θα τούς ισοπεδώσει οικονομικά.

Σε λαϊκή αγορά της Τούμπας μοίρασαν δωρεάν προϊόντα

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής 24ωρης κινητοποίησης των επαγγελματιών ενάντια στο νομοσχέδιο, σε μία συμβολική κίνηση παραγωγοί και εργαζόμενοι στη Λαϊκή Αγορά της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη μοίρασαν φρούτα και λαχανικά στους διερχόμενους καταναλωτές.

Μάλιστα, πραγματοποίησαν και καθιστική διαμαρτυρία σε ένδειξη αντίδρασης για την πρόταση νόμου «που βάζει ταφόπλακα στον κλάδο μας», όπως λένε χαρακτηριστικά οι επαγγελματίες.

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης

Οι παραγωγοί συγκεντρώθηκαν στην οδό Νίκης, στην πλατεία Συντάγματος, σύμφωνα με όσα είχε προαναγγείλει η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών, η οποία έχει προκηρύξει για σήμερα, 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας

«Η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα σε εταιρείες να μπουν στις λαϊκές αγορές. Προκηρύσσουν τις άδειες των παραγωγών. Δεν θα αναθεωρείται η άδειά μας, αν δεν πουλήσουμε το 70% της δηλωθείσας ποσότητας στο ΟΣΔΕ (‘Αρθρο 42 παρ 6). Δίνει τη δυνατότητα σε παραγωγούς να γίνουν έμποροι».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ