Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

Διαδημοτικές μετακινήσεις: Πότε «ανοίγουν» τις καθημερινές – Τι θα γίνει το Πάσχα

Μέσα Μαΐου ανοίγει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους

Άγνωστο παραμένει ακόμα τι θα συμβεί και τι αποφάσεις θα παρθούν σχετικά με τις διαδημοτικές μετακινήσεις τις καθημερινές. Η κυβέρνηση φαίνεται πως αφήνει ένα μικρό «παράθυρο» για την απελευθέρωσή τους, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, υπάρχει μία πιθανότητα να μπορούν οι πολίτες να μετακινηθούν ξανά ελεύθερα από δήμο σε δήμο -τις καθημερινές- κατά τη διάρκεια της προ-πασχαλινής περιόδου, με σκοπό να ευνοηθεί και να βοηθηθεί η αγορά.

Μητσοτάκης: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι διαδημοτικές και τις καθημερινές»

Ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη που παραχώρησε χθες, Τετάρτη 7/4, στο Star, αναφέρθηκε στην χαλάρωση των μέτρων και ερωτώμενος το αν υπάρχει το σενάριο να επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις και τις καθημερινές, εκτός των Σαββατοκύριακων που ισχύει αυτή τη στιγμή, έδειξε θετικός προς αυτό το σενάριο.

«Είναι κάτι το οποίο θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί. Εφόσον δουλεύει καλά τα Σαββατοκύριακα μπορεί, πιστεύω, να γίνει και τις καθημερινές», είπε με νοήμα ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: «Είναι νωρίς να πούμε για το Πάσχα»

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε πως είναι νωρίς ακόμη να παρθούν αποφάσεις για το Πάσχα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω ακόμη». Σημείωσε δε, πως «οι ειδικοί θα μας πουν τι μπορούμε να κάνουμε για το Πάσχα, ακόμα είναι πολύ νωρίς».

Πότε ανοίγει η εστίαση

«Η εστίαση θα ανοίξει στους εξωτερικούς χώρους και μάλλον μετά το Πάσχα. Είναι πολύ καλύτερο να είμαστε έξω από μέσα. Ο καιρός είναι σύμμαχος. Η εστίαση έχει ένα πρόβλημα. Πρέπει να κατεβάσεις τη μάσκα όταν είναι να φας ή να πιεις» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ