Περιοδεία Σκρέκα στην Κρήτη, για να… κατευνάσει τα πνεύματα για τους δασικούς χάρτες

Ο υπουργός ΠΕΝ θα συναντηθεί με βουλευτές, αλλά και με εκπροσώπους της Τ.Α., των αγροτικών συλλόγων και των μηχανικών

Must Read

Σειρά διοικητικών και νομοθετικών πρωτοβουλιών, για να δοθούν άμεσες και μόνιμες λύσεις σε όλα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών, αναλαμβάνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

«Να μην ανησυχούν οι πολίτες για τις περιουσίες τους, τα σφάλματα θα διορθωθούν γρήγορα και δίχως κόστος» δήλωσε από τα Χανιά, πρώτο σταθμό της τριήμερης περιοδείας του στην Κρήτη, ο Κώστας Σκρέκας, προτρέποντας όσους θίγονται από το περιεχόμενο των χαρτών να μην προχωρήσουν στην υποβολή αντιρρήσεων, αλλά να περιμένουν τις οριζόντιες διορθώσεις των αναρτημένων δασικών χαρτών.

Σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι μετά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρχαν στο νησί, ο υπουργός Περιβάλλοντος θα έχει σειρά συναντήσεων με βουλευτές της περιοχής και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνεταιριστικών οργανώσεων, αγροτικών συλλόγων και μηχανικών.

Η αρχή έγινε χθες στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, όπου ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα μεριμνήσουν για τη διόρθωση των σφαλμάτων. «Προχωράμε σε μια σειρά διοικητικών και νομοθετικών πρωτοβουλιών, για να δώσουμε άμεσες και μόνιμες λύσεις σε όλα αυτά τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Οι δασικοί χάρτες περιλαμβάνουν πρόδηλα σφάλματα, τα οποία θα διορθωθούν με οριζόντιο τρόπο, με εσωτερικές διαδικασίες της διοίκησης, ώστε να μην ταλαιπωρηθεί ο πολίτης και, φυσικά, να μην επιβαρυνθεί με κανένα κόστος», σημείωσε ο υπουργός.

Δεν κινδυνεύουν οι αγροτικές ενισχύσεις

Προανήγγειλε πρωτοβουλίες για τις εκτάσεις με φρυγανώδη βλάστηση και ασπάλαθους, όπως και για την οριστικοποίηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, ώστε οι κάτοικοι να μην κινδυνεύσουν να χάσουν ούτε σπιθαμή γης. Παρείχε, παράλληλα, διαβεβαιώσεις ότι δεν κινδυνεύουν οι αγροτικές ενισχύσεις για κανέναν.

«Έχουμε δώσει εξάμηνη παράταση στη διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων, που σημαίνει ότι, εάν συνυπολογίσουμε και τις περίπου 100 μέρες που έως τώρα ήταν η αρχική περίοδος των αντιρρήσεων, έχουμε περίπου οκτώ με εννέα μήνες, και θα έχουμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε αυτό τον χρόνο για να διορθώσουμε τους δασικούς χάρτες. Εφόσον συνεχίζει να βλέπει ο πολίτης ότι υπάρχει θέμα με την έκτασή του, μπορεί να προχωρήσει στην αίτηση πρόδηλου σφάλματος, για την οποία δεν υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση. Ατελώς θα αξιολογηθεί από τις δασικές υπηρεσίες και τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες. Και στη συνέχεια, εφόσον και μετά την αίτηση του πρόδηλου σφάλματος εξακολουθεί να υπάρχει σφάλμα, αυτό μετατρέπεται σε αντίρρηση. Σε εκείνη την περίπτωση το τέλος της αντίρρησης έχει μειωθεί κατά 50%», συμπλήρωσε ο κ. Σκρέκας.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, οι βουλευτές Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη, Βασίλης Διγαλάκης, Μανούσος Βολουδάκης και Παύλος Πολάκης, οι δήμαρχοι Χανίων, Σφακίων, Πλατανιά, Γαύδου και Κισάμου και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων. Την ικανοποίησή της για τις δεσμεύσεις του υπουργού εξέφρασε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, τονίζοντας ότι αναμένει πλέον τα λόγια να γίνουν πράξεις.

Ο κ. Σκρέκας θα έχει σήμερα και αύριο επαφές σε Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι, ενώ περιοδεία για το θέμα των δασικών χαρτών πραγματοποιεί στα Δωδεκάνησα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This