Στέλιος Πέτσας: «Πρόθεση της κυβέρνησης να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις πριν το Πάσχα» (video)

«Έχω την ελπίδα ότ θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα καλύτερο Πάσχα από το περσινό» συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης

Must Read

Οι αποφάσεις για την άρση της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων αναμένεται να ληφθούν κοντά στο Πάσχα, έκανε σαφές σήμερα το πρωί, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

«Κοντά στο Πάσχα θα ληφθούν οι αποφάσεις. Πάντως στις 14 Μαΐου θα ανοίξουν οι τουριστικές δραστηριότητες. Επομένως τόσο οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις όπως και άλλοι περιορισμοί πρέπει να εξεταστούν και υπό αυτό το πρίσμα» εξήγησε.

Ερωτηθείς αν θα επιτραπούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις ενόψει Πάσχα, υποστήριξε ότι είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης αλλά ακόμη το εξετάζει. «Οι αποφάσεις θα παρθούν λίγο πριν το Πάσχα με βάση την εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης» ξεκαθάρισε.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, οι βαλβίδες αποσυμπίεσης περιλαμβάνουν σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και των κοινωνικών δραστηριοτήτων και όχι απότομο. «Η κυβέρνηση προχώρησε σε τέτοιου είδους ανοίγματα με τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών» δήλωσε.

Τι είπε για το νέο εκλογικό σύστημα των ΟΤΑ

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών γνωστοποίησε πως πριν από το Πάσχα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και το νέο εκλογικό σύστημα των ΟΤΑ.

«Είναι σοβαρή αλλαγή. Επαναφέρουμε την διακυβερνησιμότητα των δήμων, που είχε τρωθεί πολύ από το νόμο Σκουρλέτη, ο οποίος οδηγούσε σε αδυναμία του εκλεγμένο δήμαρχο και του δημοτικού συμβουλίου να υλοποιήσει το πρόγραμμα με το οποίο είχε εκλεγεί» σχολίασε.

«Θα μπορέσουμε να κάνουμε καλύτερο Πάσχα, από το περσινό»

Αισιόδοξος σε ό,τι αφορά τις ημέρες του Πάσχα εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος εκτιμά ότι η κατάσταση θα είναι καλύτερη από το 2020, ωστόσο, θεωρεί ότι έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα πολύ μεγάλης πίεσης στους πολίτες.

«Είναι περίπου το 95% των ερωτήσεων που λαμβάνω για το Πάσχα. Καταλαβαίνω και συμπάσχω αλλά η πραγματικότητα είναι πως είναι σχετικά νωρίς», εξήγησε ο υπουργός, συμπληρώνοντας πως πρέπει να εξεταστούν πρώτα τα επίκαιρα δεδομένα της επόμενης εβδομάδας.

«Ελπίζω και εύχομαι ότι θα επιτραπεί η υπερτοπική μετακίνηση αλλά αυτό εναπόκειται στην υγειονομική μας Επιτροπή να μας το εισηγηθεί. Είναι ένα πολύ σημαντικό πείραμα αυτό που γίνεται σήμερα με το άνοιγμα δραστηριοτήτων της κοινωνίας και της αγοράς και είναι μεγάλη η πρόκληση που εμφανίζουν τα αυτοδιαγνωστικά τεστ. Υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από τους γονείς και τους μαθητές, έχουν διατεθεί 300.000 αυτοδιαγνωστικά τεστ σε δύο ημέρες, οι πολίτες αγκαλιάζουν ως αν θέλετε και μια συνθήκη ελευθερίας για τους ίδιους τα τεστ. Έχω την ελπίδα ότι με όλες αυτές τις συνθήκες θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα καλύτερο Πάσχα από το περσινό. Την επόμενη εβδομάδα θα αξιολογηθούν τα δεδομένα» σημείωσε.

«Οι τελευταίοι 14 μήνες της πανδημίας έχουν σοβαρότατα επιδεινώσει την ψυχολογία των πολιτών»

Βέβαια, ο υπουργός Επικρατείας εξήγησε πως οι πολίτες έχουν κουραστεί από την κατάσταση που επικρατεί τον τελευταίο ένα χρόνο. 

«Οι τελευταίοι 14-15 μήνες της πανδημίας έχουν σοβαρότατα επιδεινώσει την ψυχολογία των πολιτών. Δεν είναι πάντοτε εύκολο να στερείσαι την ελευθερία σου κι επειδή η ελευθερία για τη δικιά μας γενιά είναι κάτι δεδομένο, δεν την έχουμε στερηθεί, είναι η πρώτη φορά που πραγματικά βρισκόμαστε σε ένα φαινόμενο που είναι πολύ δύσκολη η διαχείρισή του», τόνισε.

Αναγνώρισε επίσης ότι η κατάσταση έχει δημιουργήσει μία υπερένταση στην κοινωνία, μία πολύ μεγάλη κόπωση. «Είναι πάρα πολύ δύσκολη η διαχείριση του πράγματος. Πρέπει να είσαι μονίμως σε μία κατάσταση εγρήγορσης και επαγρύπνησης» υπογράμμισε.

Τι είπε για τον τουρισμό και την εστίαση

Ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε ότι η χώρα έχει να προσφέρει πολλά πέρα από την εστίαση και την ψυχαγωγία. Ωστόσο επεσήμανε ότι θα ανοίξουμε με προσοχή, θα δοθεί επαρκής χρόνος στους εμπλεκόμενους με την ψυχαγωγία και την εστίαση, θα δοθούν και τα χρηματοδοτικά εργαλεία, θα είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι για το άνοιγμα του τουρισμού.

Εξήγησε πως ίσως αρχικά λειτουργήσει πιλοτικά ένα ελεγχόμενο τουριστικό ρεύμα που σημαίνει πως μπορεί να μην είναι απολύτως ανοιχτές όλες οι δραστηριότητες που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό. «Το βέβαιο είναι ότι θα δοθεί επαρκής χρόνος προετοιμασίας σε όλες τις τάξεις που συνδέονται με τον Τουρισμό έτσι ώστε να είμαστε πανέτοιμοι. Φέτος θα είναι μια πάρα πολύ καλύτερη χρονιά σε σχέση με την περσινή» κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This