Σαμοθράκη: Μετά το ΣΑΟΣ το… χάος – Χάλασε και το δεύτερο πλοίο του νησιού – Εγκλωβισμένοι οι τουρίστες

Must Read

Βλάβη υπέστη και το δεύτερο πλοίο της γραμμής Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης προκαλώντας απίστευτη ταλαιπωρία σε εκατοντάδες επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν από και προς τη Σαμοθράκη μέσω των λιμανιών της Αλεξανδρούπολης και της Καμαριώτισσας. Μάλιστα, το εν λόγω πλοίο είχε μπει στην γραμμή για να εξυπηρετήσει τον κόσμο μετά τη βλάβη που είχε το πρώτο πλοίο.

Όλα ξεκίνησαν την Τρίτη 6 Αυγούστου, όταν το πλοίο «ΣΑΟΣ ΙΙ», που εκτελούσε τα δρομολόγια της γραμμής Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, παρουσίασε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του και η εταιρία αποφάσισε να το σταματήσει για επισκευή.

«Περιπέτεια» από τις 6 Αυγούστου

Έτσι από τις 6 Αυγούστου το νησί μπήκε σε μια περιπέτεια καθώς το πλοίο «Ζέφυρος» ήταν μόνο επιβατηγό και τα αυτοκίνητα είχαν εγκλωβιστεί στο λιμάνι της Σαμοθράκης. Στην συνέχεια βρέθηκε μια λύση με το πλοίο «ANAX» το οποίο εκτέλεσε δρομολόγια δύο ημερών από τις 9 Αυγούστου έως τις 10 Αυγούστου καθώς μετά αποφασίστηκε να έρθει «AZORES EXPRESS» το οποίο είναι μεγαλύτερο και θα εξυπηρετούσε τους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού όλο τον μήνα.

Το πλοίο «AZORES EXPRESS» ήταν να ξεκινήσει το πρώτο του δρομολόγιο χθες στις 9:20 όμως λόγο δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν τα κατάφερε και περίμενε να ξεκινήσει σήμερα, όπου όμως, σύμφωνα με την Κεντρική Λιμενική Υπηρεσία, παρουσίασε μηχανική βλάβη και τα δρομολόγια του ακυρώθηκαν.

«Αρνητικές επιπτώσεις και την επόμενη χρονιά»

Ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Θανάσης Βίτσας μιλώντας στο Grtimes δήλωσε ότι το πρόβλημα είναι τεράστιο διότι «οι τουρίστες που είναι εγκλωβισμένοι στο νησί, πρέπει να ταξιδέψουν και έχουν τελειώσει τα χρήματά τους. Η οικονομική καταστροφή για το νησί είναι μεγάλη και οι συνέπειες, βαρύτατες. Δεν είναι μόνο η τωρινή τουριστική περίοδος, αυτή η κατάσταση θα επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις και στην επόμενη χρονιά. Βέβαια, αυτήν τη στιγμή προέχει η εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών και το χειρότερο όλων είναι ότι δεν γνωρίζουμε πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα», τονίζει ο κ. Βίτσας.

Μάλιστα, ο κ. Βίτσας προσπάθησε να διευκολύνει άμεσα την παραμονή των τουριστών στο νησί. «Συγκάλεσα σύσκεψη με εκπροσώπους των επαγγελματιών για να ληφθούν μέτρα ανακούφισης των ταξιδιωτών. Για παράδειγμα αποφασίσαμε όσοι έχουν εγκλωβιστεί στο λιμάνι, να επιστρέψουν στα δωμάτια και στα ξενοδοχεία όπου έμεναν προκειμένου να μείνουν εκεί, δωρεάν, έως ότου λυθεί το πρόβλημα. Επίσης, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη σίτισης κι έτσι σε συνεργασία με την Περιφέρεια, θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε κάποιες βασικές ανάγκες. Επιπλέον, παραχωρήσαμε την αίθουσα γυμναστηρίου του γυμνασίου – λυκείου, προκειμένου να μείνουν οι κατασκηνωτές που δεν είχαν δωμάτιο, για να διανυκτερεύσουν με στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής. Υπάρχει μία σειρά ενεργειών και συγχρόνως είναι αμείωτες οι επαφές με το Υπουργείο για να δοθεί μία λύση, ενώ από την πλευρά μας κάναμε και κάποιες τεχνικές προτάσεις για την παρουσία ρυμουλκού για παράδειγμα προκειμένου να μπορέσει να προσεγγίσει το “Azores Expres».

Τέλος, λέει χαρακτηριστικά ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το νησί της Σαμοθράκης μένει αποκομμένο από την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία. Το πιο πρόσφατο περιστατικό σημειώθηκε, όπως λέει, την Πρωτοχρονιά. «Από την αρχή του χρόνου, έχουμε αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα άλλες έξι με επτά φορές. Το μεγάλο δράμα μας, το ζούμε τακτικά», λέει κατηγορηματικά.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This