Πέμπτη 5/8/2021

Γενικός γραμματέας εμπορίου: «Ανοίγουν τα πολυκαταστήματα» – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τέλος το πλαφόν των 20 ατόμων στα μαγαζιά

Την ερχόμενη Δευτέρα 19/4 θα ανοίξουν και τα μεγάλα πολυκαταστήματα τα οποία λειτουργούν κάτω από ένα ενιαίο νομικό πρόσωπο και δεν είναι εμπορικά κέντρα. Αυτό προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

«Αυτό είναι ένα μήνυμα ότι όταν τηρούμε τα μέτρα, τότε οι ειδικοί εμπιστεύονται ακόμα περισσότερο τα εμπλεκόμενα μέρη και δίνουν ότι μπορούν περισσότερο προκειμένου να λειτουργήσει η αγορά», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σταμπουλίδης.

Τι γίνεται με το όριο ατόμων

«Φύγαμε από το πλαφόν των 20 ατόμων στα καταστήματα. Πλέον υπάρχει ένα όριο που θα διαμορφώνεται με βάση τα τετραγωνικά. Δηλαδή έως 500 τετραγωνικά μέτρα ισχύει ο συντελεστής 1 ανά 25 τετραγωνικά αυτό θα δώσει την δυνατότητα και σε επιχειρήσεις με μεγάλους ενιαίους χώρους να μπορέσουν να λειτουργήσουν με μια βιωσιμότητα» ανέφερε ο κ. Σταμπουλίδης.

«Ο ρόλος των self test»

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ανέφερε επίσης ότι «δικαιώθηκε η επιλογή της κυβέρνησης να φέρει τα self test στη διαδικασία για το άνοιγμα των σχολείων αλλά και την υπόλοιπη κοινωνία», υπογραμμίζοντας πως «τα self test, ο εμβολιασμός και η τήρηση των μέτρων, μαζί με τη βελτίωση του καιρού, θα είναι τα εργαλεία με τα οποία θα πορευτούμε προς τον Μάιο».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ