Γενικός γραμματέας εμπορίου: «Ανοίγουν τα πολυκαταστήματα» – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τέλος το πλαφόν των 20 ατόμων στα μαγαζιά

Must Read

Την ερχόμενη Δευτέρα 19/4 θα ανοίξουν και τα μεγάλα πολυκαταστήματα τα οποία λειτουργούν κάτω από ένα ενιαίο νομικό πρόσωπο και δεν είναι εμπορικά κέντρα. Αυτό προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

«Αυτό είναι ένα μήνυμα ότι όταν τηρούμε τα μέτρα, τότε οι ειδικοί εμπιστεύονται ακόμα περισσότερο τα εμπλεκόμενα μέρη και δίνουν ότι μπορούν περισσότερο προκειμένου να λειτουργήσει η αγορά», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σταμπουλίδης.

Τι γίνεται με το όριο ατόμων

«Φύγαμε από το πλαφόν των 20 ατόμων στα καταστήματα. Πλέον υπάρχει ένα όριο που θα διαμορφώνεται με βάση τα τετραγωνικά. Δηλαδή έως 500 τετραγωνικά μέτρα ισχύει ο συντελεστής 1 ανά 25 τετραγωνικά αυτό θα δώσει την δυνατότητα και σε επιχειρήσεις με μεγάλους ενιαίους χώρους να μπορέσουν να λειτουργήσουν με μια βιωσιμότητα» ανέφερε ο κ. Σταμπουλίδης.

«Ο ρόλος των self test»

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ανέφερε επίσης ότι «δικαιώθηκε η επιλογή της κυβέρνησης να φέρει τα self test στη διαδικασία για το άνοιγμα των σχολείων αλλά και την υπόλοιπη κοινωνία», υπογραμμίζοντας πως «τα self test, ο εμβολιασμός και η τήρηση των μέτρων, μαζί με τη βελτίωση του καιρού, θα είναι τα εργαλεία με τα οποία θα πορευτούμε προς τον Μάιο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This