Σάββατο 8/5/2021

Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος: «Ολυμπιονίκης» της γνώσης στο Υale!

O μαθητής από τη Θεσσαλονίκη έγινε δεκτός με υποτροφία 97% στο κορυφαίο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Εχει λάβει δεκάδες διακρίσεις σε μαθηματικούς διαγωνισμούς, έχει πάρει την πρώτη θέση στην Ολυμπιάδα Επιστημών, παίρνει άριστους βαθμούς, ενώ παρουσιάζει και εθελοντικό έργο ως διασώστης. Ωστόσο, η αστείρευτη «δίψα» του Κωνσταντίνου Μαρκόπουλου για γνώση ήταν εκείνη που τον έκανε δεκτό σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα του πλανήτη, το Yale, στο οποίο κατάφερε να εξασφαλίσει υποτροφία 97%!

Ο μαθητής από τη Θεσσαλονίκη και αρχηγός της ομάδας ρομποτικής VeloCT, που συμμετέχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό «F1 in schools», κατάφερε όχι μόνο να γίνει δεκτός από το πασίγνωστο πανεπιστήμιο, αλλά και να εξασφαλίσει υποτροφία σχεδόν για το σύνολο των σπουδών του. «Εκανα αιτήσεις σε 12 πανεπιστημιακά ιδρύματα και το Yale ήταν μία από τις πρώτες τρεις επιλογές μου» αναφέρει ο Κωνσταντίνος, διευκρινίζοντας πως έγινε δεκτός στην Πολυτεχνική Σχολή του συγκεκριμένου πανεπιστημίου με υποτροφία. Η φοίτηση στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο ήταν στόχος ζωής για τον ίδιο και θέλει να γίνει μηχανολόγος μηχανικός. «Ουσιαστικά είναι κάτι για το οποίο προετοιμάζομαι τα τελευταία χρόνια» αναφέρει, εξηγώντας πως με ετήσια δίδακτρα 88.000 δολάρια στον τομέα που επέλεξε, ο ίδιος έχει καταφέρει να κερδίσει υποτροφία που καλύπτει το 97%.

Αξιολόγηση

Αναφερόμενος στα κριτήρια επιλογής του από την επιτροπή του πανεπιστημίου, είπε πως αυτό που μετράει είναι η συνολική εικόνα. «Αξιολογούν το βιογραφικό, τις συνεντεύξεις μας, τις συστατικές επιστολές των καθηγητών, το εθελοντικό μας έργο και αυτό που τους ενδιαφέρει περισσότερο είναι να καταλάβουν τι μπορεί να προσφέρει κάθε υποψήφιος στην κοινότητα» εξηγεί.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος θεωρεί πως και τα ελληνικά πανεπιστήμια σε ακαδημαϊκό επίπεδο είναι κορυφαία, επισημαίνει ωστόσο πως οι φοιτητές στα πανεπιστήμια της Αμερικής μπορούν να εργαστούν σε κορυφαίες εταιρίες, όπως είναι η Gοοgle και η Tesla όσο ακόμα φοιτούν, κάτι που δεν συμβαίνει στην Ελλάδα. Ο μαθητής αναμένεται να αναχωρήσει τον Αύγουστο για τις ΗΠΑ, εξομολογείται όμως πως θα ήθελε να επιστρέψει κάποια στιγμή. «Δεν θέλω να ρίξω μαύρη πέτρα στην Ελλάδα, και σίγουρα θα ήθελα να γυρίσω πίσω στη χώρα μου» καταλήγει.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ