«Καμίνι» και σήμερα η χώρα

Must Read

Μέχρι αύριο θα συνεχίσει η χώρα να «ψήνεται» από τις υψηλές θερμοκρασίες, ενώ η απαραίτητη «ανάσα» δροσιάς θα έρθει σταδιακά από τον Δεκαπενταύγουστο, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Σήμερα, το θερμόμετρο θα χτυπήσει «κόκκινο» σε πολλές περιοχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από 15 έως 35 βαθμούς, στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα από 17 έως 39, στα δυτικά ηπειρωτικά από 19 έως 40 και τοπικά 41 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 33 βαθμούς και τα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 19 έως 34 βαθμούς.

Ωστόσο, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 37 βαθμούς, ενώ στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δεν θα ξεπεράσουν τους 28 βαθμούς Κελσίου.
Παράλληλα, οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι με εντάσεις έως 7 και τοπικά στη νότια Εύβοια και στις Κυκλάδες έως 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν μεταβλητοί έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι αίθριος, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, και η θερμοκρασία στο κέντρο της πρωτεύουσας θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και τα ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη, με ήλιο, ανέμους μεταβλητούς έως 3 μποφόρ και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιους 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, πολύ υψηλός διατηρείται και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στις εξής περιοχές: Περιφέρεια Αττικής, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Εβρος, Σαμοθράκη), Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λήμνος), Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα), Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Σκύρος, Βοιωτία, Φθιώτιδα), Περιφέρεια Θεσσαλίας (Σποράδες).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This