Σάββατο 8/5/2021

Παιχνίδια προπαγάνδας με ολέθριες εθνικές συνέπειες από την κυβέρνηση

Με φως από καμένα πεντακοσάρικά προσπαθούν να φωτίσουν μια μαύρη νύχτα για την Ελλάδα

Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει με την καθεστωτική προπαγάνδα όπως αυτή εκφράζεται από συγκεκριμένα ΜΜΕ. Η κυβέρνηση μπορεί να θεωρείται ότι ωφελείται, Οι συνέπειες όμως για το έθνος είναι ολέθριες.

Δεν είναι δυνατόν τεράστιες κυβερνητικές αστοχίες να βαφτίζονται ως κυβερνητικές επιτυχίες, από ΜΜΕ που απολαμβάνουν πακτωλό δημοσίου χρήματος. Δεν βλάπτουν μόνο είχανε την πατρίδα, βλάπτουν και την κυβέρνηση. Η οποία επαναλαμβάνει τα ίδια ολέθρια λάθη, νιώθοντας ότι βρίσκεται στο απυρόβλητο και ότι μπορεί να εξαπατά τους πολίτες με τη βοήθεια αυτής της μιντιακής προπαγάνδας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αποψινή μαύρη νύχτα για τα εθνικά μας συμφέροντα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού διασύρθηκε στην Λιβύη, όπου τον έσυραν τέσσερις μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι προκειμένου να ανοίξει πάλι την πρεσβεία ώστε επιχειρηματίες να πάρουν κομμάτι από τα έργα που ξεκινούν εκεί, βλέπει τώρα τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό της Λιβύης, έναν αχυράνθρωπο της Τουρκίας, να τον ταπεινώνει αλλά κυρίως να ταπεινώνει την Ελλάδα.

Δεν έφτανε η απίστευτη προσβολή που του επιφύλασσε ο Αμπντουλχαλίμ Ντμπέιμπα, Κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου των δύο ανδρών, όπου ο Λίβυος υπηρεσιακός πρωθυπουργός όχι μόνο υπεραμύνθηκε του παράνομου μνημονίου Τουρκίας – Λιβύης, αλλά επεσήμανε πως αυτή η παρανομία εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Λιβύης! Δηλαδή, ο πρωθυπουργός ενός δυτικού κράτους, μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ανέχθηκε αυτή την απίστευτη προσβολή καταπάτησης εθνικής κυριαρχίας από μία διαλυμένη χώρα και έναν μεταβατικό πρωθυπουργό.

Σήμερα λοιπόν, πριν από λίγη ώρα, ο Λίβυος πρωθυπουργός μαζί με 14 υπουργούς της μεταβατικής κυβέρνησης, επισκέφτηκε τον σουλτάνο Ερντογάν στην Άγκυρα, και στις κοινές τους δηλώσεις όχι μόνο επιβεβαίωσε την αφοσίωσή της Λιβύης στο παράνομο μνημόνιο το οποίο καταπατά ελληνική εθνική κυριαρχία κυριαρχικά δικαιώματα, αλλά απέκλεισε οποιαδήποτε σκέψη εκδίωξης των τουρκικών δυνάμεων από την Λιβύη. Λέγοντας μάλιστα ότι οι τούρκοι βρίσκονται στην Λιβύη προκειμένου να υπερασπίσουν την ειρήνη!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λοιπόν εκτός από την προώθηση των επιχειρηματικών συμφερόντων τα οποία τον έστειλαν στην Λιβύη, ζήτησε δύο πράγματα από τον υπηρεσιακό ομόλογό του. Το ένα ήταν η ακύρωση παράνομων εγγράφων, δεν τόλμησε κανείς να αναφέρει το όνομα της Τουρκίας, και το δεύτερο ήταν να φύγουν όλοι οι μισθοφόροι και οι ξένες δυνάμεις από τη χώρα.

Και οι δύο απαιτήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού απορρίφθηκαν με τον πλέον προσβλητικό τρόπο. Σε κοινή συνέντευξη τύπου του Λίβυου με τον Ερντογάν. Μία εθνική ήττα μεγάλων διαστάσεων. Όποιος προσπαθεί να την παρουσιάσει ως επιτυχία, βλάπτει την αλήθεια, βλάπτει τον λαό, βλάπτει την πατρίδα. Και θα πρέπει να λογοδοτήσει για τα κίνητρα του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ