Τετάρτη 16/6/2021

Ο δήμαρχος της Άνδρου «τα βάζει» με τον Ντι Κάπριο: «Μας αδικεί!»

Ήρθε να απολαύσει το ελληνικό καλοκαίρι και τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου από τον Ατλαντικό, αλλά βρήκε -μεταξύ άλλων- σκουπίδια και πλαστικά στη θάλασσα…

Ο διάσημος ηθοποιός, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, δύο μέρες πριν έγραψε όλα τα κακώς κείμενα της Άνδρου σε ένα τουίτ. Σήμερα ο δήμαρχος του νησιού, Θεοδόσης Σουσούδης, του απαντά μέσω της εφημερίδας «Καθημερινή».

«Δυστυχώς το ύφος της εν λόγω ανάρτησης μας αδικεί και δίνεται η εντύπωση ότι όλο το νησί είναι σε αυτήν την κατάσταση», δήλωσε ο δήμαρχος.

Ωστόσο, ο ίδιος παραδέχτηκε ότι ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός δεν είχε εντελώς άδικο… Όπως υποστήριξε, το ζήτημα των σκουπιδιών στη θάλασσα της Άνδρου έχει να κάνει με μια υπόθεση, που «λιμνάζει» από το 2011! Τότε, λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών κατρακύλησαν σκουπίδια από τη χωματερή, που βρισκόταν περίπου 800 μέτρα από τη θάλασσα.

Το γιατί δεν έχει γίνει καθαρισμός έκτοτε, βέβαια, είναι απορίας άξιον!

Υπενθυμίζεται πως η ανάρτηση και το περιστατικό αφορούσαν την παραλία «Σχινιάς» περίπου στο κέντρο του νησιού, προς τη νότια πλευρά, η οποία δεν είναι προσβάσιμη από τη στεριά παρά μόνο από τη θάλασσα.

Ο γνωστός για τον ακτιβισμό του Ντι Κάπριο δημοσίευσε στα social media βίντεο από τον βυθό θάλασσας της Άνδρου, όπου υπήρχαν από πλαστικές σακούλες μέχρι… καθίσματα τουαλέτας.

Τι είχε δημοσιεύσει ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο

«Πλαστικές σακούλες και καθίσματα τουαλέτας. Χιλιάδες κομμάτια αλιευτικών διχτυών. Όλα αυτά ήταν κολλημένα στον πυθμένα της θάλασσας γύρω από το νησί της Άνδρου στην Ελλάδα. Εθελοντές συγκέντρωσαν περίπου 300 κιλά. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι υπάρχουν μικροπλαστικά που αφήνουν ένα αόρατο αποτύπωμα στο περιβάλλον και σε εμάς. Αυτά μπορούν να καταναλωθούν από τα ψάρια, τα οποία στη συνέχεια ψαρεύουμε για να φάμε».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ