Δευτέρα 10/5/2021

Νεκροί δύο εργάτες σε Ατμοηλεκτρικό Σταθμό της ΔΕΗ

Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην Κοζάνη

Σοκαριστικές εικόνες αντίκρισαν εργαζόμενοι αλλά και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ μετά το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που στοίχισε τη ζωή σε δύο τεχνίτες στην Κοζάνη.

Ένας Έλληνας 45 και ένας Βούλγαρος 42 ετών έχασαν τη ζωή τους στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Αγ. Δημητρίου της ΔΕΗ όπου εργάζονταν, όταν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο έπεσαν από τον πύργο ψύξης με υψόμετρο 108 μέτρα.

Οι τεχνίτες που εργάζονταν σε καλάθια που κρέμονταν από συρματόσχοινα βρέθηκαν νεκροί ο ένας στο έδαφος και ο άλλος να αιωρείται από τα σχοινιά, σύμφωνα με το kozanimedia.gr. Οι άτυχοι εργαζόμενοι δούλευαν σε υπεργολαβική τεχνική εταιρεία, στο έργο κατασκευής της μονάδας αποθείωσης του ατμοηλεκτρικού σταθμού, που είχε αναλάβει ελληνική εταιρεία.

Tι δήλωσε ο διευθυντής του εργοστασίο

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του εργοστασίου της ΔΕΗ Βασίλης Τσίγκας, η εταιρεία και οι εργαζόμενοι διαθέτουν εμπειρία και φέρουν όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις για την εκτέλεση του έργου. Σημείωσε δε, ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας είχαν ολοκληρώσει το φθινόπωρο τις εργασίες στον μισό πύργο ψύξης, αλλά σταμάτησαν λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών του χειμώνα, για να συνεχίσουν την άνοιξη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ