«Μπλόκο» σε μεγάλο φορτίο κοκαΐνης στο λιμάνι της Πάτρας (video)

Ο 42χρονος διακινητής συνελήφθη

Must Read

Ποσότητα κοκαΐνης που ξεπερνά τα 22,5 κιλά εντόπισαν οι Αρχές στο νέο Λιμάνι Πατρών, την οποία επιχείρησε να περάσει «στα μουλωχτά» στη χώρα μας με το φορτηγό του 42χρονος Έλληνας, ο οποίος και συνελήφθη.

Η νέα σημαντική αυτή επιτυχία των διωκτικών Αρχών έλαβε χώρα το μεσημέρι της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια τυπικού ελέγχου του Λιμενικού Σώματος και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, την ώρα που ο 42χρονος αποβιβάστηκε με το φορτηγό του στο λιμάνι της Πάτρας από πλοίο με αφετηρία την Ανκόνα.

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού:

«Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες, 42χρονος ημεδαπός, οδηγός Φ/Γ οχήματος, εντός του λιμένα Πατρών, από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, για παράβαση του νόμου 4139/2013 “περί εξαρτησιογόνων ουσιών”.

Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που διενήργησαν μεσημβρινές ώρες χθες τα παραπάνω στελέχη, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. “ΑΙΚ” στην πύλη εξόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών σε Φ/Γ όχημα (τράκτορας – επικαθήμενο), το οποίο είχε εκφορτωθεί από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από τον λιμένα Ανκόνα Ιταλίας, βρέθηκε σε χώρο του φορτίου και συγκεκριμένα στο επάνω μέρος ξυλοκιβωτίου που περιείχε ένα ψυγείο, μία πλαστική μαύρη σακούλα, εντός της οποίας υπήρχαν είκοσι (20) πλαστικές συσκευασίες περιέχουσες συνολικά είκοσι δύο κιλά, πεντακόσια γραμμάρια και επτά δέκατα του γραμμαρίου (22,500.7kg) ναρκωτική ουσία του είδους κοκαΐνη.

Σε περαιτέρω νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού στην οικία του 42χρονου στον Άλιμο Αττικής, βρέθηκαν δύο (02) κινητά τηλέφωνα και τρεις (03) κάρτες SIM.

Το προσδοκώμενο όφελος από την πώληση των κατασχεθέντων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών υπολογίζεται σε εννιακόσιες πενήντα έξι χιλιάδες και διακόσια πενήντα (956.250€) ευρώ.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ συνολικά κατασχέθηκαν η ανευρεθείσα ποσότητα ναρκωτικών ουσιών η οποία θα αποσταλεί στην Χημική Υπηρεσία Πατρών, το Φ/Γ όχημα (τράκτορας και επικαθήμενο), έξι (06) κινητά τηλέφωνα, τρεις (03) κάρτες SIM και μία (01) συσκευή πλοήγησης».

  • Δείτε το βίντεο από τις έρευνες των αρχών:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This