Κυριακή 16/5/2021

Φρίκη δίχως τέλος στην Αττική, με 60 ασθενείς με Covid-19 να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ!

«Άνοιξαν και αυτοσχέδιες ΜΕΘ που κανονικά δεν θα έπρεπε να αθροίζονται ως ΜΕΘ από το υπουργείο Υγείας, αλλά γέμισαν κι αυτές»

«Κόλαση» έχουν γίνει οι εφημερίες στα νοσοκομεία της Αττικής, τα οποία ασφυκτιούν, με αποτέλεσμα 60 διασωληνωμένοι ασθενείς να νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ!

Μάλιστα, πολλοί εξ αυτών βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση εδώ και δέκα ημέρες, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία κάνει λόγο για ακόμα μία σκληρή εφημερία στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου. «Στην Αττική, αν και άνοιξαν αυτοσχέδιες ΜΕΘ που κανονικά δεν θα έπρεπε να αθροίζονται ως ΜΕΘ από το υπουργείο Υγείας, 60 διασωληνωμένα περιστατικά είναι και σήμερα εκτός ΜΕΘ σε θαλάμους. Οι 30 εξ αυτών βρίσκονται εκτός ΜΕΘ από δύο έως δέκα ημέρες», δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος, η εφημερία της Πέμπτης στην Αττική ήταν μία πολύ δύσκολη ημέρα. «Στο “Αλεξάνδρα” ήταν τα ασθενοφόρα σειρά μέχρι τη Μιχαλακοπούλου… Έπαθε ανακοπή ασθενής που περίμενε στον δρόμο και βγήκαν έξω οι συνάδελφοι να τον σώσουν. Ακόμη δεν διεκπεραιώθηκαν τα περιστατικά και ξεκινάει νέα εφημερία», περιγράφει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο «Αγία Όλγα» 15 περιστατικά κορωνοϊού βρίσκονται σε ράντσα κλινικών, ενώ άνοιξαν δέκα νέες αυτοσχέδιες κλίνες ΜΕΘ -οι οποίες γέμισαν- και οι 19 που συνολικά διαθέτει το νοσοκομείο είναι επίσης πλήρεις. Εκτός αυτών, υπάρχουν έξι διασωληνωμένοι σε απλούς θαλάμους.

Οι διασωληνωμένοι ασθενείς που νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ ανά νοσοκομείο είναι: Ένας στο Σισμανόγλειο, 15 στο «Αγία Όλγα», έξι διασωληνωμένοι με κορωνοϊό και τρία διασωληνωμένα γενικά περιστατικά στο «Γ. Γεννηματάς», δύο στο Ελπίς, πέντε στο Λαϊκό, ένας στην Παμμακάριστο, έξι στον Ερυθρό Σταυρό, τρεις στο Ασκληπιείο, τέσσερις στο Θριάσιο, τρεις στο Τζάνειο, 12 στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και εννέα σε λίστα αναμονής στο «Αλεξάνδρα».

«Κόβουν» τις ορθοπεδικές εφημερίες στο Ασκληπιείο

Την ώρα που τα νοσοκομεία της Αττικής «γονατίζουν» υπό το βάρος της πανδημίας, κλείνει την πύλη του στα ορθοπεδικά περιστατικά ένα από τα δύο εξειδικευμένα ορθοπεδικά νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, που δεκαετίες τώρα εφημερεύει καθημερινά για να τα φροντίζει.

Το Ασκληπιείο της Βούλας, το οποίο μαζί με το ΚΑΤ καλύπτει το λεκανοπέδιο -και όχι μόνο-, σταματάει αιφνιδιαστικά την καθημερινή ορθοπεδική εφημερία που πραγματοποιούσε τα τελευταία 50 χρόνια και πλέον θα εφημερεύει μόνο κάθε τέσσερις μέρες για γενικά περιστατικά.

*φωτό αρχείου

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ