Καίγεται χωριό στην Εύβοια – Οι φλόγες κατευθύνονται στα Ψαχνά! – Μετέφεραν τους κατοίκους (video)

Must Read

Σε κόλαση έχει μετατραπεί η Εύβοια καθώς η φωτιά που κύκλωσε νωρίτερα το χωριό έφτασε μέσα στο Μακρυμάλλη και πλέον καίει ό,τι βρει στο πέρασμά της.

Όπως έγινε γνωστό με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Ματθεόπουλο, εκκενώνονται τα χωριά Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι, ενώ σειρά παίρνει το χωριό Σταυρός, το οποίο εκκενώνεται προληπτικά, προς το μέρος του οποίου κατευθύνεται η πυρκαγιά, ενώ στην περιοχή υπάρχει πολύ πυκνός καπνός που κάνει αφόρητη την κατάσταση. Η φωτιά κατευθύνεται πλέον στα Ψαχνά.

Μετέφεραν τους κατοίκους

Σε ασφαλές σημείο στα Ψαχνά οδηγήθηκαν πριν από λίγο με λεωφορεία του δήμου και του στρατού οι περίπου 300 κάτοικοι από τα χωριά Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι στην Εύβοια τα οποία εκκενώθηκαν.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό σύμβουλο, Δημήτρη Βουρδάνο, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το χωριό Κοντοδεσπότι, η εκκένωση του χωριού «κρίθηκε αναγκαία καθώς η φωτιά έφτασε στις παρυφές του οικισμού χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν καεί σπίτια». Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «μόνο μία αποθήκη έχει καεί αλλά είναι παρατεταγμένες οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνοντας μια ξεχωριστή μάχη για να σταματήσουν το καταστροφικό έργο της φωτιάς και να μην μπει μέσα στον οικισμό».

Η φωτιά έφτασε και στα πρώτα σπίτια του χωριού Μακρυμάλλη χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν αναφορές για καταστροφές κτισμάτων, καθώς και εκεί οι επίγειες δυνάμεις δίνουν σκληρή μάχη.

Αυτή τη στιγμή τα δύο πύρινα μέτωπα παραμένουν σοβαρά: Το ένα είναι ιδιαίτερα μεγάλο (αυτό στο χωριό Μακρυμάλλη) και κινείται προς τα Ψαχνά, ενώ το δεύτερο μέτωπο από το Κοντοδεσπότι κινείται προς το χωριό Πλατάνα.

Πυροσβεστικά οχήματα από τις γύρω περιφέρειες φτάνουν συνεχώς στην πυρκαγιά στην Αγριλίτσα της Εύβοιας, ενώ εκεί βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος», προκειμένου να γίνεται επιτόπου ο συντονισμός των δυνάμεων που δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Μετά τη νέα ενίσχυση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής που έγινε πριν από λίγο, αυτή την ώρα στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 227 πυροσβέστες και 75 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Από αέρος κάνουν ρίψεις νερού έξι αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, ενώ ένα ακόμα ελικόπτερο συντονιστικό κατευθείνει τα εναέρια μέσα στα σημεία που πρέπει να ενεργήσουν.

Τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνδράμουν δύο ομάδες πεζοπόρων του στρατού, εθελοντές, οκτώ μηχανήματα έργου και 10 υδροφόρες της Περιφέρειας και ΟΤΑ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This