ΕΦΚΑ Πειραιά: Αιφνιδιαστική κατάληψη από ναυτικούς

Εκκρεμεί εδώ και 34 μήνες η καταβολή συντάξεων σε 2.035 “απόμαχους της θάλασσας”

Must Read

Αιφνιδιαστική κατάληψη του κτιρίου του ΕΦΚΑ στον Πειραιά πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης εν ενεργεία και συνταξιούχοι ναυτικοί, ζητώντας την καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν επί σχεδόν δύο χρόνια για χιλιάδες “απόμαχους της θάλασσας”.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού και του σωματείου των συνταξιούχων ναυτικών ΠΣΣ-ΝΑΤ, καθώς εκκρεμεί η καταβολή των συντάξεων σε περισσότερους από δύο χιλιάδες ασφαλισμένους με μέσο όρο αναμονής τους 34 μήνες!
Τα στοιχεία που προσκόμισε η διεύθυνση του ΕΦΚΑ στους εκπροσώπους των ναυτεργατικών σωματείων, επιβεβαίωσαν την κατάσταση.
Οι εκκρεμότητες στις κύριες συντάξεις την περίοδο 2013-2020 είναι συνολικά 3.191.
Από αυτές 668 αφορούν την περίοδο 2013 – 2018.
Το 2018 οι εκκρεμότητες ανέρχονταν σε 360 και μετά την ανάληψη των καθηκόντων της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 2019 εκτοξεύτηκαν σε 728.
Αυτή την στιγμή στο ΝΑΤ εκκρεμούν 2.035 συντάξεις.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της ΠΕΝΕΝ και του ΠΣΣ-ΝΑΤ επεσήμαναν την ανάγκη διατήρησης της αυτοτέλειας του ΝΑΤ και των άλλων ασφαλιστικών τους ταμείων (ΚΕΑΝ – Ταμεία Πρόνοιας – Οίκου Ναύτη).
Ως λύση για την άμεση απόδοση των συντάξεων, προτάθηκε από τους εκπροσώπους των ναυτικών, η διεκπεραίωση των φακέλων των συνταξιούχων να γίνεται σε όλα τα στάδια από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΝΑΤ οι οποίες διαθέτουν την σχετική τεχνογνωσία και εμπειρία.
“Οι λύσεις φτιασιδώματα που εξαγγέλλει κάθε τόσο η κυβέρνηση περί ηλεκτρονικής διασύνδεσης ΕΦΚΑ – ΝΑΤ, η υποτυπώδης ενίσχυση του προσωπικού, όλα δείχνουν ότι δεν είναι σε θέση να ξεμπλοκάρουν την πρωτοφανή καθυστέρηση και κατ’ ακολουθία την ταλαιπωρία των Ναυτεργατών” αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση τους τα δύο ναυτεργατικά σωματεία.
“Για την κατάσταση αυτή θεωρούμε ότι πρωταρχική ευθύνη έχει η κυβέρνηση, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και οι Διοικούντες τον ΕΦΚΑ. Οι ελλείψεις στο προσωπικό, στην εκπαίδευσή του, σοβαρά δυσλειτουργικά προβλήματα στην οργάνωση, στην ηλεκτρονική διασύνδεση και πολλά ακόμη αποτελούν τις βασικές αιτίες ενός ΕΦΚΑ που συγκροτήθηκε πρόχειρα χωρίς τις αναγκαίες υποδομές, την αντίστοιχη οργάνωση και με ελλιπέστατο προσωπικό” καταγγέλλουν.
Βασίλης Τζήμτσος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This