Σήμερα οι αποφάσεις για το Πάσχα – Αναζητούνται βαλβίδες αποσυμπίεσης και «χρύσωμα του χαπιού» στους πολίτες

Απομακρύνθηκε το σενάριο της εξόδου! Η κυβέρνηση δεν θέλει να χάσει το «στοίχημα» της 14ης Μαΐου!

Must Read

Μέσα στην ημέρα αναμένονται και οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τον «οδικό χάρτη» με βάση τον οποίο θα… σουβλίσουν φέτος οι Έλληνες, καθώς χθες συνεδρίασε εκτάκτως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων με στόχο να καταλήξει στις οριστικές εισηγήσεις της αναφορικά με τις ημέρες του Πάσχα.

Το σενάριο να κάνουμε Πάσχα στο χωριό ολοένα και απομακρύνεται, καθώς το ποσοστό θετικότητας μπορεί να βρίσκεται στο 5,23%, δηλαδή μια μονάδα κάτω από το 6,3% που ήταν στα τέλη του Μαρτίου, ωστόσο οι νοσηλείες και ο αριθμός των διασωληνωμένων βρίσκονται στα ύψη ακόμη μία εβδομάδα, γεγονός που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στην επιτροπή.

Ως εκ τούτου κυβέρνηση και ειδικοί προσπαθούν να βρουν μια «χρυσή τομή», κάποιες μικρές βαλβίδες αποσυμπίεσης των πολιτών, χωρίς όμως να ρισκάρουν το άνοιγμα της οικονομίας που θα ακολουθήσει δύο εβδομάδες αργότερα. Συγκεκριμένα, κυβερνητικοί παράγοντες θεωρούν πως δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση τις ημέρες του Πάσχα, προκειμένου να μη χαθεί το «στοίχημα» του ανοίγματος του τουρισμού στις 14 Μαΐου. Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, η κυβέρνηση εντατικοποιεί τις κινήσεις της στο μέτωπο των εμβολιασμών, αλλά και των self tests, τα οποία αποτελούν ακόμη ένα «εργαλείο» προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά του κορωνοϊού, δεδομένου ότι η χρήση τους οδηγεί στον εντοπισμό ασυμπτωματικών φορέων και την καλύτερη ιχνηλάτηση.

Μικρή παράταση

Η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι και είναι μία από τις επικρατέστερες είναι να επιτραπεί το Πάσχα στο εξοχικό, εφόσον αυτό βρίσκεται εντός του νομού της μόνιμης κατοικίας. Ακόμη, κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι συζητούν και μια μικρή παράταση της ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών τις ημέρες των γιορτών, μετά τις 9 το βράδυ. Βέβαια, το πασχαλινό τραπέζι αναμένεται να είναι όπως αυτό των Χριστουγέννων, δηλαδή να υπάρξει μια ελαφρά χαλάρωση των μέτρων, ώστε να επιτραπεί το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα να γιορτάσουμε στα σπίτια, μαζί με λίγους καλεσμένους του συγγενικού ή του φιλικού περιβάλλοντος.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς είχε δημιουργήσει προσδοκίες στους πολίτες για Πάσχα με παραδοσιακό σούβλισμα στο χωριό και όχι στο… μπαλκόνι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ωστόσο, το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο δεν αφήνει περιθώρια για μεγάλες ανάσες, με κυβερνητικά στελέχη να ζητούν σε δηλώσεις τους από τους πολίτες λίγη ακόμη υπομονή «για να έρθει σύντομα η Ανάσταση». «Είναι ένα κρίσιμο σταυροδρόμι αυτό στο οποίο βρισκόμαστε, εν όψει Πάσχα και πολύ περισσότερο εν όψει καλοκαιριού. Υπάρχει μια εύλογη κόπωση των πολιτών. Πρέπει να κάνουμε όλοι υπομονή» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This