Κυριακή 9/5/2021

Απίστευτη καταγγελία: Φαντάροι «βγάζουν» τις εκκρεμείς συντάξεις!

Oι κυβερνήσεις κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να μην βγαίνουν συντάξεις, υποστηρίζει o Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων

Στην καταγγελία ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί… φαντάρους για να βγάζουν συντάξεις, με αμφίβολο όμως αποτέλεσμα, προχώρησε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων (ΕΤΕΑΕΠ – ΕΤΑΠ-ΜΜΕ – ΤΑΥΤΕΚΩ).

Όπως επισημαίνεται, η διοίκηση του ΕΦΚΑ εγκατέστησε στην Α’ Διεύθυνση Συντάξεων του Δημοσίου 19 στρατιωτικούς (δύο μόνιμοι και 17 στρατιώτες), προκειμένου να βοηθήσουν στην εκκαθάριση του τεράστιου «στοκ» των 400.000 εκκρεμών συντάξεων.

Αντί να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό, που έχει μειωθεί κατά 40% την τελευταία τριετία, αναθέτει σε στρατευμένους αρμοδιότητες που απαιτούν μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία, τις οποίες αδιαμφισβήτητα δεν διαθέτουν.

Επιπλέον, ο σύλλογος σημειώνει: «Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι οι περισσότεροι απολύονται σε δύο με τρεις μήνες, δεν προλαβαίνουν να μάθουν και θα “απασχολούν” και τους συναδέλφους να τους εκπαιδεύσουν». Παράλληλα, προσθέτει ότι μια άλλη ομάδα από φαντάρους πήγε στον Πειραιά, αρχικά στο τ. ΙΚΑ και στη συνέχεια στο ΝΑΤ, υποτίθεται για να συνδράμει στην έκδοση των συντάξεων των ναυτικών.

Δυσφημούν τη δημόσια ασφάλιση προς όφελος της ιδιωτικής

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, «οι κυβερνήσεις ΔΕΝ θέλουν να βγαίνουν συντάξεις και κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να δυσκολεύουν τις εργασιακές μας συνθήκες, ώστε να ΜΗΝ μπορούμε να βγάζουμε συντάξεις, γιατί έτσι επιτυγχάνουν, αφενός, να δυσφημούν τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση και τους υπαλλήλους στα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε να διαφημίζουν την ιδιωτική ασφάλιση και τους ιδιώτες και αφετέρου, να δημιουργούν πλασματικά αποθεματικά στα Ταμεία».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ