Δωρεάν κατάρτιση ανέργων σε ψηφιακές δεξιότητες από τον ΟΑΕΔ και την Amazon!

Η πιλοτική κοινή δράση αφορά την κατάρτιση σε τεχνολογίες ψηφιακού νέφους μέσω της Amazon Web Services

Must Read

Από κοινού δράσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας αναλαμβάνουν ΟΑΕΔ και Amazon Web Services (AWS), υπογράφοντας μνημόνιο συνεργασίας.

Έμφαση θα δοθεί στον τομέα ανάπτυξης δεξιοτήτων σε τεχνολογίες ψηφιακού νέφους, στην επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας. Μέσω της νέας αυτής πρωτοβoυλίας, ο ΟΑΕΔ διευρύνει το πεδίο συνεργασίας του με καινοτόμες εταιρίες τεχνολογίας (καθώς είχε προηγηθεί η συνεργασία με την Google) και σηματοδοτεί την αυξημένη έμφαση που δίνεται πλέον στις ψηφιακές δεξιότητες.

Η πρώτη κοινή δράση ΟΑΕΔ και AWS -σε πιλοτικό επίπεδο- αφορά τη δωρεάν κατάρτιση ανέργων σε τεχνολογίες ψηφιακού νέφους (cloud services) μέσω σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, η πρώτη ομάδα θα αποτελείται από ανέργους με γνώσεις τεχνολογιών Πληροφορικής, οι οποίοι θα καταρτιστούν ως εκπαιδευτές σε τεχνολογίες ψηφιακού νέφους, ενώ η δεύτερη και ευρύτερη ομάδα θα αποτελείται από ανέργους με στόχο την ειδίκευση ή την επανειδίκευσή τους στον συγκεκριμένο τομέα αιχμής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This