Οι σημαίες της Επανάστασης στόλισαν την οδό Λόρδου Βύρωνος στο Μεσολόγγι!

Η «κυριακάτικη δημοκρατία» αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον Εμπορικό Σύλλογο της μαρτυρικής πόλης

Must Read

Εμπνευσμένος από τις προσφορές της «κυριακάτικης δημοκρατίας» με τα λάβαρα που ευλογήθηκαν και εμψύχωσαν τους αγωνιστές του έθνους, ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου ανάρτησε τις σημαίες της Επανάστασης κατά μήκος της οδού Λόρδου Βύρωνος.

Όπως εξηγεί στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του συλλόγου Βασίλης Σπυρόπουλος, η επιλογή της εφημερίδας να παρουσιάσει επί σειρά εβδομάδων τη συλλογή με τις σημαίες της Επανάστασης αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους εμπόρους της περιοχής ώστε να αποτίσουν φόρο τιμής στους αγωνιστές του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, με αφορμή τις εκδηλώσεις εορτασμού για την Έξοδο του Μεσολογγίου που θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο.

«Οι σημαίες έχουν τοποθετηθεί εδώ και τέσσερις μέρες, στο πλαίσιο του στολισμού για τις γιορτές της Εξόδου που θα γίνουν τις επόμενες μέρες. Για εμάς τους Μεσολογγίτες το μεγάλο γεγονός θα είναι η συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Έξοδο του Μεσολογγίου, το 2026. Οι σημαίες αυτές, λοιπόν, τα επόμενα πέντε χρόνια θα τοποθετούνται στον συγκεκριμένο δρόμο επί τουλάχιστον δέκα μέρες κάθε έτους, όσο δηλαδή διαρκούν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εξόδου», διευκρινίζει ο κ. Σπυρόπουλος.

Λάβαρα με ιδιαίτερη σημειολογική και ιστορική αξία

Στη συλλογή των σημαιών περιλαμβάνονται λάβαρα με ιδιαίτερη σημειολογική και ιστορική αξία, όπως αυτό του Κολοκοτρώνη, των Σπετσών, της Μάνης, της Ύδρας, των Ψαρών, του Υψηλάντη, της Φιλικής Εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Έξοδος του Μεσολογγίου αποτέλεσε σημείο καμπής του επαναστατικού αγώνα, καθώς ευαισθητοποίησε έτι περαιτέρω τη χριστιανική Δύση απέναντι στις φρικαλεότητες των Οθωμανών, οι οποίοι μάταια επιχείρησαν να σβήσουν τη φλόγα της ελευθερίας με τη βία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This