ΠΟΕΔΗΝ: Οργή για την τροπολογία του Υπουργείου Υγείας που μετατρέπει τα εμβολιαστικά κέντρα σε «γαλέρες»!

«Τα νοσοκομεία με το ελάχιστο εξουθενωμένο προσωπικό που διαθέτουν, είναι αδύνατον να στελεχώσουν τα εμβολιαστικά κέντρα στη νέα λειτουργία τους»

Must Read

Με επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και τον αναπληρωτή υπουργό, Βασίλη Κοντοζαμάνη, η ΠΟΕΔΗΝ καυτηριάζει τις νέες προχειρότητες που διατηρούν την πολιτική της κυβέρνησης στην αποφυγή προσλήψεων στο ΕΣΥ παρά την πανδημία.

Αφορμή αποτελεί η τροπολογία με την οποία τα εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργούν επτά ημέρες την εβδομάδα και ως τα μεσάνυχτα, χωρίς να προβλέπεται ενίσχυση ούτε σε προσωπικό ούτε σε κονδύλια.

Η ΠΟΕΔΗΝ θέτει τέσσερα πρακτικά ερωτήματα στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τα εμβολιαστικά κέντρα στις μονάδες του ΕΣΥ:

  • Πώς θα στελεχωθούν με προσωπικό, όταν είναι ήδη εξουθενωμένο το ελάχιστο που δίνει τη μάχη της πρώτης γραμμής στα νοσοκομεία;
  • Πώς θα γίνει το ίδιο με το ελάχιστο προσωπικό των Κέντρων Υγείας;
  • Πώς θα καλυφθεί χωρίς επιπλέον κονδύλι η επιπλέον δαπάνη για νυχτερινά και αργίες;
  • Πώς θα αποχωρούν οι εργαζόμενοι μετά τις 24:00, όταν δεν λειτουργούν ΜΜΜ;

Ολόκληρη η επιστολή της ΠΟΕΔΗΝ:

«Κύριοι υπουργοί,

Ασφαλώς και πρέπει να προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς το εμβολιαστικό πρόγραμμα.
Έχουμε όμως επισημάνει τους κινδύνους και την επιβάρυνση της λειτουργίας των νοσοκομείων με τη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων.

Με την τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων έως στις 24.00 και όλες τις ημέρες της εβδομάδας (συμπεριλαμβανομένων και των αργιών), χωρίς να ληφθεί υπόψη ότι μετά τη 12η νυχτερινή δεν κυκλοφορούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τίθεται ζήτημα με τι μέσο θα αποχωρούν οι εργαζόμενοι.

Τα νοσοκομεία με το ελάχιστο εξουθενωμένο προσωπικό που διαθέτουν, ειδικά τώρα με την αθρόα εισαγωγή και νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού, είναι αδύνατον να στελεχώσουν με προσωπικό τα εμβολιαστικά κέντρα στη νέα λειτουργία τους.

Εάν επιμείνετε να συνεχίσουν τα εμβολιαστικά κέντρα να λειτουργούν στα νοσοκομεία, θα πρέπει να προσλάβετε εξειδικευμένο προσωπικό για την στελέχωσή τους. Επίσης το ίδιο ισχύει και για τα Κέντρα Υγείας που αδυνατούν να στελεχώσουν με προσωπικό τις επιπλέον ημέρες και ώρες λειτουργίας τους.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να επιχορηγείτε τα νοσοκομεία με επιπλέον κονδύλια πρόσθετων αμοιβών για να είναι σε θέση να πληρώνουν νυχτερινά και αργίες στο προσωπικό, αφού στο ήδη εγκεκριμένο κονδύλι θα συμπεριληφθούν οι αυξημένες ανάγκες σε υπερωρίες, εφημερίες των εργαζομένων των εμβολιαστικών κέντρων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This