Κυριάκος Πιερρακάκης: «Πλησιάζουμε στο τέλος της διαδικασίας αποστολής μηνυμάτων»

Must Read

Διευκρινίσεις αναφορικά με το άνοιγμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό έδωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, τονίζοντας, παράλληλα, πως όσο περισσότερες δραστηριότητες ανοίγουν, τόσο πλησιάζουμε στο τέλος της διαδικασίας αποστολής μηνυμάτων.

Ο κ. Πιερρακάκης εξήγησε πως μετά το άνοιγμα των ραντεβού για εμβολιασμό άνω των 30 ετών αναμένονται ανακοινώσεις και για τις ηλικιακές ομάδες 40-44 και 45-49 ετών, ενώ, τόνισε πως «ανοίγοντας τα ραντεβού εμβολιασμού για τις ηλικίες άνω των 30 ετών, θα είμαστε πολύ κοντά στο να κάνουμε πράξη για όλους αυτό που είχαμε πει από την πρώτη στιγμή: ότι όποιος θέλει να εμβολιαστεί, θα μπορεί να το κάνει γρήγορα, απλά και με ασφάλεια».

Ακόμη, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι σε λίγες ημέρες το gov.gr εμπλουτίζεται με μια νέα πλατφόρμα, το Know Your Customer, η οποία αρχικά θα διευκολύνει τους πολίτες στις συναλλαγές τους με τις τράπεζες, αλλά κυρίως θα διασφαλίσει τα προσωπικά τους δεδομένα. Με λίγα λόγια, όποιος πολίτης το επιθυμεί δεν θα χρειάζεται να προσκομίζει στην τράπεζα που τηρεί λογαριασμό πιστοποιητικά, όπως το εκκαθαριστικό του, αλλά θα αποστέλλει μέσω της πλατφόρμας μόνο εκείνα τα στοιχεία που είναι αναγκαία για την τράπεζα.

«Ο όγκος των SMS δεν οδηγεί στην εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων»

Στην ερώτηση για το πόσο μηνύματα έχουν σταλεί στο 13032 και για το τέλος των sms ο κ. Πιερρακάκης τόνισε πως «όπως και στο 13033, έχουμε επιλέξει να μη δίνουμε αριθμούς μηνυμάτων. Ο λόγος είναι ότι ο όγκος των SMS δεν οδηγεί στην εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων. Αυτό που μπορούμε να αξιολογήσουμε είναι ότι το άνοιγμα του λιανεμπορίου έγινε συντεταγμένα και με τήρηση των μέτρων». Όπως εξήγησε, αυτό αποδεικνύεται από την πτώση της θετικότητας των τεστ τις τελευταίες εβδομάδες, δηλαδή την αναλογία θετικών τεστ προς τον συνολικό τους αριθμό.

«Τα μηνύματα είχαν εξαρχής ως σκοπό να αποτελέσουν διευκόλυνση, ώστε να μην συμπληρώνουμε κάθε φορά την αντίστοιχη φόρμα. Ο χρόνος που θα σταματήσουμε να τα χρησιμοποιούμε για τις μετακινήσεις μας θα εξαρτηθεί από την πορεία των κρουσμάτων και τη φύση των μέτρων που θα ισχύουν. Έχουμε και την εμπειρία από πέρυσι ότι όσο περισσότερες δραστηριότητες ανοίγουν, τόσο πλησιάζουμε στο τέλος της διαδικασίας αποστολής μηνυμάτων» κατέληξε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This