Δευτέρα 14/6/2021

Γώγος: «Ισχυρό όπλο το εμβόλιο – Μόλις το 5% όσων νοσηλεύονται έχουν εμβολιαστεί»

Άγνωστο παραμένει πότε θα εμβολιαστούν ξανά, όσοι νόσησαν ενώ έκαναν την 1η δόση

Αισιόδοξος για το μέλλον, εάν μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου αποφασίσει να εμβολιαστεί άμεσα, δηλώνει ο καθηγητής, Χαράλαμπος Γώγος, τονίζοντας πως θα περίμενε οι ηλικιωμένοι που έχουν εμβολιαστεί να είναι περισσότεροι.

«Έχουμε δύο πάρα πολύ ισχυρά όπλα, το εμβόλιο και τα δεδομένα τόσο από την Ελλάδα όσο κι από άλλα μέρη του κόσμου, του τι συμβαίνει όταν εμβολιαζόμαστε. Δεν πρέπει να σκέφτονται οι πολίτες τον εμβολιασμό. Πρέπει να εμβολιάζονται», ανέφερε ο κ. Γώγος.

«Πραγματικά κάνω έκκληση να πάνε όλοι να εμβολιαστούν. Είναι πολύ σημαντικός ο εμβολιασμός» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως επίσης καλό δεδομένο είναι πλέον και η ευκολία του testing.

«Μόλις το 5% όσων νοσηλεύονται για κορωνοιό, έχουν εμβολιαστεί»

Ο καθηγητής μεταξύ άλλων ανέφερε ότι είναι σίγουρο πως όσοι εμβολιάστηκαν ήδη θα εμβολιαστούν ξανά ωστόσο παραμένει άγνωστο το πότε.

Παράλληλα, χαρακτήρισε δύσκολο το να γίνει οποιαδήποτε εκτίμηση για χρονικό πλαίσιο εντός του οποίου θα μπορούσε να «καταστραφεί ο κορωνοιός. Πάρα πολλές φορές στην συγκεκριμένη πανδημία, οι προβλέψεις δεν έπεσαν μέσα» επεσήμανε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ