Πιερρακάκης: «Σε λίγο καιρό δεν θα χρειάζεται να στέλνουμε SMS για μετακίνηση»

Τι είπε για τους εμβολιασμούς των ηλικιακών ομάδων 30-39 και 40-44

Must Read

Την κατάργηση των μετακινήσεων με SMS, με δεδομένο πλέον ότι επαναλειτουργεί και η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους από τις 3 Μαΐου και σε μια τέτοια δραστηριότητα δεν θα χρειάζεται να στέλνουμε μήνυμα, προανήγγειλε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Περιμένουμε τις αποφάσεις, αλλά το sms τελειώνει»

«Είμαστε προ των πυλών της κατάργησης. Το πότε θα τελειώσει θα το αποφασίσει η Επιτροπή και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Περιμένουμε τις αποφάσεις, αλλά τελειώνει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Εμβολιασμός για την ηλικιακή ομάδα 30-39

Σε ό,τι αφορά στο θέμα των εμβολιασμών, ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι «από τη Δευτέρα το βράδυ έχει ανοίξει λίγο νωρίτερα από το προβλεπόμενο, η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 30-39 και ήδη πολλοί συμπολίτες μας έλαβαν σχετικό μήνυμα στο κινητό τους».

Ο κ. Πιερρακάκης διευκρίνισε ότι τα μηνύματα που λαμβάνουν οι πολίτες που ανήκουν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα είναι διαφορετικά από αυτά που γνωρίζαμε μέχρι τώρα, καθώς καλούνται να μπουν στην πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού ή να απευθυνθούν στον φαρμακοποιό τους, αφού ο στόχος είναι να εμβολιαστούν άμεσα. «Ήδη χθες το βράδυ κλείστηκαν 60.000 ραντεβού για 30.000 πολίτες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Εμβολιασμός για την ηλικιακή ομάδα 40-44

«Για την ηλικιακή ομάδα 40-44, η πλατφόρμα θα ανοίξει τη Μεγάλη Πέμπτη και η οποία θα εμβολιαστεί επίσης με το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ το Μεγάλο Σάββατο θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 45-49, η οποία όμως θα μπορεί να εμβολιαστεί με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια», είπε για τις ηλικιακές ομάδες 40-44 και 45-49.

Ο κ. Πιερρακάκης, ανέφερε ότι όσοι το επιθυμούν και με δεδομένο ότι από τις 14 Μαΐου θα απελευθερωθούν και οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ακόμη κι αν έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, μπορούν να αλλάξουν το ραντεβού τους για τη δεύτερη δόση και να κλείσουν ραντεβού σε όποια πόλη ή περιοχή επιθυμούν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This