Κυριακή 20/6/2021

Πιερρακάκης: «Σε λίγο καιρό δεν θα χρειάζεται να στέλνουμε SMS για μετακίνηση»

Τι είπε για τους εμβολιασμούς των ηλικιακών ομάδων 30-39 και 40-44

Την κατάργηση των μετακινήσεων με SMS, με δεδομένο πλέον ότι επαναλειτουργεί και η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους από τις 3 Μαΐου και σε μια τέτοια δραστηριότητα δεν θα χρειάζεται να στέλνουμε μήνυμα, προανήγγειλε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Περιμένουμε τις αποφάσεις, αλλά το sms τελειώνει»

«Είμαστε προ των πυλών της κατάργησης. Το πότε θα τελειώσει θα το αποφασίσει η Επιτροπή και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Περιμένουμε τις αποφάσεις, αλλά τελειώνει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Εμβολιασμός για την ηλικιακή ομάδα 30-39

Σε ό,τι αφορά στο θέμα των εμβολιασμών, ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι «από τη Δευτέρα το βράδυ έχει ανοίξει λίγο νωρίτερα από το προβλεπόμενο, η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 30-39 και ήδη πολλοί συμπολίτες μας έλαβαν σχετικό μήνυμα στο κινητό τους».

Ο κ. Πιερρακάκης διευκρίνισε ότι τα μηνύματα που λαμβάνουν οι πολίτες που ανήκουν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα είναι διαφορετικά από αυτά που γνωρίζαμε μέχρι τώρα, καθώς καλούνται να μπουν στην πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού ή να απευθυνθούν στον φαρμακοποιό τους, αφού ο στόχος είναι να εμβολιαστούν άμεσα. «Ήδη χθες το βράδυ κλείστηκαν 60.000 ραντεβού για 30.000 πολίτες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Εμβολιασμός για την ηλικιακή ομάδα 40-44

«Για την ηλικιακή ομάδα 40-44, η πλατφόρμα θα ανοίξει τη Μεγάλη Πέμπτη και η οποία θα εμβολιαστεί επίσης με το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ το Μεγάλο Σάββατο θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 45-49, η οποία όμως θα μπορεί να εμβολιαστεί με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια», είπε για τις ηλικιακές ομάδες 40-44 και 45-49.

Ο κ. Πιερρακάκης, ανέφερε ότι όσοι το επιθυμούν και με δεδομένο ότι από τις 14 Μαΐου θα απελευθερωθούν και οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ακόμη κι αν έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, μπορούν να αλλάξουν το ραντεβού τους για τη δεύτερη δόση και να κλείσουν ραντεβού σε όποια πόλη ή περιοχή επιθυμούν.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ