ΕΥΒΟΙΑ: Με το πρώτο φως της μέρας άρχισαν να επιχειρούν (και) τα έξι Canadair

Must Read

Με το πρώτο φως της ημέρας 6 αεροσκάφη Canadair άρχισαν να επιχειρούν στο μέτωπο της Εύβοιας. Το έργο τους συνδράμουν 5 πυροσβεστικά ελικόπτερα και πεζοπόρες δυνάμεις.

Από από τα μεσάνυχτα τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Ιταλία, που νωρίτερα είχε ζητήσει η Αθήνα να συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στην Εύβοια ήταν έτοιμα και έπεσαν και αυτά στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς.

Αντίθετα, εμπλοκή υπήρξε με τα αεροσκάφη από την Κροατία και η Κυβέρνηση ζήτησε τη συνδρομή της Ισπανίας, ώστε να στείλει δυο πυρσβεστικά αεροπλάνα.

Τα δυο ενεργά μέτωπα είναι αυτά στην Πλατάνα και στην περιοχή Κοκκαλά, που βρίσκεται 4 χλμ από τα Ψαχνά. Υπάρχει μικρή ύφεση λόγω της μικρής μείωσης της έντασης των ανέμων και της «κατά μέτωπο» παρέμβασης των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων με 227 πυροσβέστες, 75 οχήματα, ενώ στρατός και εθελοντές κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες σε μια από τις δυσκολότερες νύχτες που πέρασε και περνάει το νησί.

Το ευτύχημα μέσα σε αυτήν την τραγωδία είναι ότι από το μεσημέρι αναμένεται εξασθένηση των ανέμων κάτι που θα βοηθήσει στην κατάσβεση αν και η φωτιά συνεχίζει να κατακαίει ενώ δεκάδες μικροεστίες ξεπηδούν συνεχώς σε όλο το μήκος του μετώπου.

Οι πυροσβέστες έδωσαν χθες ολονύχτια μάχη και κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς προς τα Ψαχνά, χάρη στις αντιπυρικές ζώνες που δημιουργήθηκαν με μπουλντόζες.

«Η κατάσταση σήμερα είναι καλύτερη», δήλωσε νωρίς το πρωί σε τηλεοπτικό κανάλι ο Γιώργος Ψαθάς, δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων.

Η πυρκαγιά στην Εύβοια έχει κάψει πυκνό δάσος Natura, αλλά ακριβής εκτίμηση για την έκταση της δεν μπορεί να γίνει ακόμα.

Το μόνο θετικό είναι πως δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα και όλοι οι πληγέντες είναι ασφαλείς, όπως και οι πυροσβέστες. Ο μοναδικός πυροσβέστης που τραυματίστηκε χθες στα χέρια και στα πόδια νοσηλεύεται, αλλά η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Επίσης, θετικό είναι πως η φωτιά δεν έκαψε σπίτια, αν και έφτασε μέχρι τις αυλές στο Μακρυμάλλη και στο Κοντοδεσπότι. Κάηκαν τέσσερα αυτοκίνητα, ένα στο Κοντοδεσπίτι και τρία κοντά στο μοναστήρι Παναγία Θεολόγος.

Τέλος έκρηξη σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ προκάλεσε διακοπή ρεύματος σε αρκετά χωριά γύρω από το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς, τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Στην Ιστιαία

Καλύτερη είναι η κατάσταση με το μέτωπο της Ιστιαίας στην Εύβοια, μια φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης και ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδιναν μάχη με τις φλόγες στην περιοχή των Διρφύων-Μεσσαπίων.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή των πυροσβεστικών δυνάμεων Στερεάς Ελλάδας που μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ η φωτιά στην Ιστιαία είναι σε ύφεση.

«Πάμε καλύτερα όσον αφορά την Ιστιαία, δεν υπάρχει αέρας, πιστεύω ότι θα πάμε καλά» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This