Κυριακή 20/6/2021

Διασωληνώθηκε η ηγουμένη του Μοναστηριού Παναγίας Γοργοϋπηκόου – Σε αναμονή εισαγγελέας για τις μοναχές που αρνούνται βοήθεια

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Στερεάς και ο Δήμος Λαμιέων σε ετοιμότητα

Το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης διασωληνώθηκε η 65χρονη Ηγουμένη της Μονής Παναγίας Γοργοϋπηκόου στον Γοργοπόταμο, που νόσησε από κορωνοϊό και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λαμίας.

Η ηγουμένη παρουσίασε συμπτώματα την περασμένη βδομάδα, αλλά ενημέρωσε μέρες μετά και τελικά μεταφέρθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα, λόγω της επιδείνωσης της κατάστασής της, με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Για την κατάσταση που επικρατεί στη Μονή είναι ανήσυχη τόσο η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όσο και ο Δήμος Λαμιέων. Στην αρχή έστειλαν τρόφιμα και φάρμακα στις μοναχές, οι οποίες δεν δέχτηκαν άλλη βοήθεια, ούτε την διενέργεια τεστ για να γνωρίζει ο ΕΟΔΥ πόσες έχουν κολλήσει κορωνοϊό.

Η αγωνία όλων είναι μεγάλη, καθώς στο μοναστήρι υπάρχουν ηλικιωμένες, ανάμεσά τους και μια γερόντισσα 103 ετών. Λόγω της κατάστασης μάλιστα και αν οι μοναχές συνεχίσουν να αρνούνται βοήθεια, υπάρχουν σκέψεις να ζητηθεί και η παρέμβαση εισαγγελέα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ