3-7-2020

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβέστες

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στη Εύβοια, με την φωτιά να έχει περιοριστεί σε δύο μέτωπα, στην Πλατάνα και στην περιοχή Κοκκαλά, που βρίσκεται 4 χλμ από τα Ψαχνά. Το πρόβλημα δημιουργούν οι άνεμοι που αλλάζουν συνεχώς κατευθύνσεις και ξαναφουντώνουν εστίες που είχαν ελεγχθεί νωρίτερα.

Σε γενικές γραμμές, όμως, έχει πέσει ο αέρας και η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη από χθες. Οι αρχές πιστεύουν πως μέσα στην ημέρα θα θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πύρινη λαίλαπα.

Οι επίγειες δυνάμεις αποτελούνται από 227 πυροσβέστες, με 75 οχήματα, ενώ από αέρος την προσπάθεια υποστηρίζουν 7 αεροσκάφη, 7 ελικόπτερα της πυροσβεστικής και δυο του Ελληνικού Στρατού, ενώ υπάρχουν κι άλλα δύο συντονιστικά ελικόπτερα.

Η δημιουργία αντιπυρικής ζώνης που δημιουργήθηκε πριν τα Ψαχνά απέδωσε, σταματώντας το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς λίγο πριν οι φλόγες φτάσουν στα πρώτα σπίτια.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, υποστήριξε πως δεν απειλείται καμία κατοικημένη περιοχή, ενώ υπάρχουν  δύο ενεργά μέτωπα (στις περιοχές Πλατάνα και Κοκκάλα), καθώς και αναζωπυρώσεις κοντά στο χωριό Σταυρός, το οποίο έχει εκκενωθεί από χθες.

Επίσης συνεχάρη του πυροσβέστες λέγοντας πως βελτιωμένη κατάσταση που υπάρχει σήμερα οφείλεται στις τιτάνιες προσπάθειες που έγιναν κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπου  άνοιξαν αντιπυρικές ζώνες και σταμάτησαν εξάπλωση της φωτιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ