Κυριακή 13/6/2021

Οι επτά Έλληνες Ευρωπαίοι Εισαγγελείς!

Επιλέχθηκαν από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου

Οι επτά εισαγγελικοί λειτουργοί που θα αποτελούν τους εκπροσώπους της χώρας μας στην Ευρώπη, επελέγησαν με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης του Αρείου Πάγου.

Οι επτά Έλληνες εντεταλμένοι Ευρωπαίοι Εισαγγελείς έχουν στα καθήκοντά τους την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία που θα εγκατασταθεί στο Εφετείο Αθηνών.
Σύμφωνα με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης στο οποίο συμμετείχαν η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Αγγελική Αλειφεροπούλου και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, εξελέγησαν με πενταετή θητεία, οι ακόλουθοι επτά εντεταλμένοι Ευρωπαίοι Εισαγγελείς:
– Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Μαρία Μαλλούχου,
– Οι Εισαγγελείς Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου και η Αμαλία Μπακαλώνη
– Οι Εισαγγελείς Πρωτοδικών Νικόλαος Ορνεράκης, Πόπη Παπανδρέου, Χαρίκλεια Θάνου και Διονύσιος Μουζάκης.
Οι Ευρωπαίοι Εντεταλμένοι Εισαγγελείς θα ενεργούν για λογαριασμό και εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και έχουν τις ίδιες, κατά περίπτωση, εξουσίες με τους εθνικούς Εισαγγελείς, ασκώντας τις αρμοδιότητές τους με βάση τις οδηγίες και εντολές του συλλογικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.
Οι επτά εισαγγελικοί λειτουργοί που θα έχουν έδρα στο κτίριο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, θα δρουν ως κλιμάκιο που θα είναι αναπόσπαστο τμήμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ