Τρίτη 22/6/2021

Μπερδεύτηκε ή παραπληροφορεί για τους εμβολιασμένους Έλληνες η Βάνα Παπαευαγγέλου;

Άλλο οι εμβολιασμοί, άλλο οι εμβολιασμένοι...

Μετά το φιάσκο με την δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη που χαρακτηρίστηκε fake news, ότι δηλαδή «περισσότεροι από 3.000.000 πολίτες είχαν κάνει την πρώτη ή και τη δεύτερη δόση», σειρά πήρε και η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων μιλώντας στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό παραπληροφόρησε τους πολίτες ισχυριζόμενη ότι «η κυβέρνηση έχει ήδη εμβολιάσει 3 εκατομμύρια Ελλήνων».

Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία των εμβολιασμών, μέχρι και 6 Μαΐου έχουν εμβολιαστεί με τις δύο δόσεις 1.090.534 άνθρωποι και με τη μία δόση 2.333.934 άτομα. Δηλαδή το σύνολο των Ελλήνων που έχουν λάβει έστω και μία δόση (παρόλο που δεν θεωρείται ολοκληρωμένος ο εμβολιασμός είναι 2.333.934 άτομα). Προφανώς η κ. Παπαευαγγέλου αναφερόταν στο σύνολο των εμβολιασμών, δηλαδή 3.424.468 και όχι στο σύνολο των εμβολιασμένων Ελλήνων.

Το σίγουρο ότι υπέπεσε σε ένα τόσο τραγικό λάθος που δύσκολα θα μπορούσε να κάνει ακόμα και ένας μαθητής δημοτικού…

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ