Η μέθοδος Μιωνή κατά της αλήθειας – Πώς προσπαθεί να «πνίξει» την ελευθεροτυπία

Η βιομηχανία αγωγών του επιχειρηματία που στόχο έχει τη φίμωση του Τύπου και την αποφυγή δημοσίου ελέγχου

Must Read

Την εξάπλωση της μεθόδου του εκφοβισμού των δημοσιογράφων μέσω αγωγών και μηνύσεων, με στόχο να σωπάσουν, κατέγραψε πριν από λίγο καιρό η πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προστασία της δημοσιογραφίας και την ασφάλεια των δημοσιογράφων στην ετήσια έκθεσή της για το 2020.

«Ο σεβασμός της ελευθερίας του Τύπου υποχωρεί σε πολλές χώρες. Τα τελευταία χρόνια είδαμε μια αύξηση των περιπτώσεων βίας και εκφοβισμού εναντίον δημοσιογράφων» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Μαρίγια Πετσίνοβιτς Μπούριτς, γενική γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η Ελλάδα όχι απλά δεν ξεφεύγει από αυτόν τον τραγικό κανόνα, αλλά αποτελεί σήμερα κορωνίδα του φαινομένου μεταξύ των κρατών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στη χώρα μας, μεθοδικά και συντονισμένα πλέον, οι δημοσιογράφοι διασύρονται με δηλώσεις, ταλαιπωρούνται αέναα στα δικαστικά έδρανα, εκβιάζονται με την απειλή τεράστιων αποζημιώσεων μέσω αγωγών και τελικά, φτάνουν να αγωνιούν ακόμη και για τη σωματική τους ακεραιότητα σε περίπτωση που προσπαθήσουν να αντιταχθούν σε διεφθαρμένα συστήματα, αποκαλύπτοντας τη δράση τους. Δεν μιλάμε πλέον για έλλειμμα δημοκρατίας, αλλά για τη Δημοκρατία της Μπανανίας.

Αυτό το εμπεδωμένο στη χώρα μας σύστημα εκφοβισμού των δημοσιογράφων προσπαθεί για άλλη μια φορά να εκμεταλλευτεί ο Σάμπυ Μιωνής, που τη Δευτέρα δήλωσε πως έχει καταθέσει μήνυση και αγωγή ύψους 5.000.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αλλά και κατά της «συμμορίας» του, όπως αποκαλεί τη «δημοκρατία» και τους δημοσιογράφους της, επειδή τόλμησαν να αποκαλύψουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαχείριση της «λίστας Λαγκάρντ» τόσο του ιδίου όσο και των συνεταίρων του, δηλαδή του Άγγελου Μεταξά και του δικηγόρου και συμβούλου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Σταύρου Παπασταύρου.

Την ίδια ακριβώς επιχειρηματολογία, περί αρχηγού συμμορίας, είχε χρησιμοποιήσει εξάλλου και στο αίτημά του να ασκήσει αγωγή ή / και μήνυση εναντίον μας στα ισραηλινά δικαστήρια, τον Απρίλιο του 2019, το οποίο απερρίφθη.

Εν συνεχεία, προφανώς για να γίνει συμπαθής στο ευρύ κοινό, να αγγίξει ευαίσθητες ανθρώπινες χορδές και τελικά να καλύψει το κυνήγι μαγισσών που έχει εδώ και καιρό εξαπολύσει εναντίον της «δημοκρατίας», δήλωσε πως το χρηματικό ποσό το οποίο τυχόν θα προκύψει από την αγωγή θα το αποδώσει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Πρόκειται για γνωστή τακτική, η οποία χρησιμοποιεί το δικαιολογημένο ευαίσθητο λαϊκό συναίσθημα για τους πιο αδύναμους σαν «κολυμπήθρα του Σιλωάμ» άλλων πράξεων. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σάμπυ Μιωνή προσπαθεί να εκφοβίσει την εφημερίδα μας, ούτε είναι η πρώτη φορά που προσπαθεί να την «πνίξει» οικονομικά μέσα από αδιάκοπες δικαστικές διαδικασίες. Πριν από εμάς ήταν κάποιοι άλλοι και ύστερα από εμάς θα είναι κάποιοι άλλοι.

Όλοι μπλεγμένοι στο ίδιο κουβάρι απειλών, το οποίο η παγκόσμια δημοσιογραφική κοινότητα θα πρέπει κάποια στιγμή να ξεμπλέξει. Χαρακτηριστική των οπορτουνιστικών μεθόδων του Σάμπυ Μιωνί είναι και η δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου: «Ο Σάμπυ Μιωνί, τον Απρίλιο του 2019, ζήτησε με αγωγή του από τον κ. Μάκη Βορίδη, υπουργό της Ν.Δ., 2,9 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση. Σήμερα, ζητά από εμένα 5 εκατ. ευρώ για τους ίδιους ακριβώς λόγους. Το ερμηνεύω ως ποιοτική υπεροχή μου απέναντι στον κ. Βορίδη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This