Πρωτοφανές νομικό «κόλπο» από Λιανό, προς όφελος του πρακτορείου διανομής Άργος

Αντί να αναβληθεί για αργότερα, η εκδίκαση της υπόθεσης μετατέθηκε μερικές ημέρες νωρίτερα

Must Read

Ανεκδοτολογικές διαστάσεις, πέραν κάθε φαντασίας, ακόμη και για την ελληνική πραγματικότητα, έχει αποκτήσει η διαχείριση σοβαρότατων υποθέσεων της Επιτροπής Ανταγωνισμού, από τον πρόεδρο της, Ιωάννη Λιανό, ο οποίος προσπαθώντας, πιθανόν, να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα, εφαρμόζει κόλπα, τα οποία τρέχει να αναιρέσει αμέσως μόλις αποκαλυφθούν, υπό το βάρος της δημόσιας κατακραυγής, προφανώς για να διορθώσει την εικόνα του.

  • Από τη Μαρία Παναγιώτου

Σήμερα, αποκαλύφθηκε, πως ο κ. Λιανός, χωρίς καμία ανακοίνωση, χωρίς να εκδώσει κάποιο δελτίο Τύπου, χωρίς να ειδοποιήσει τα ενδιαφερόμενα μέρη, έστω τηλεφωνικά, δηλαδή κυριολεκτικά στα… μουλωχτά, είχε αλλάξει την ημέρα που θα εξεταστεί από την Ολομέλεια ο έλεγχος συμμόρφωσης του πρακτορείου διανομής Άργος (ευρύτερων συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη), σε σχέση με τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν ληφθεί εναντίον του, τον Ιούνιο του 2019, από την Ανεξάρτητη Αρχή. Η υπόθεση, όμως, πήρε αναβολή όχι για μερικές ημέρες αργότερα, αλλά μετατέθηκε μερικές ημέρες νωρίτερα, δηλαδή από τις 28 Μαΐου στις 25 Μαΐου, γεγονός που όπως είχε σημειωθεί αποτελεί πρωτοφανές, παράδοξο στα νομικά χρονικά, καθώς τα ενδιαφερόμενα μέρη, δηλαδή οι εκδοτικές επιχειρήσεις Τύπου, έχαναν την προθεσμία που τους δίνεται από τον ίδιο τον κανονισμό της Επιτροπής να ασκήσουν παρέμβαση.

Αμέσως, μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης, ο κ. Λιανός έσπευσε να αλλάξει και πάλι την ημερομηνία για τις 27 Μαΐου, προκειμένου να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, δηλαδή για να μπορέσουν οι εταιρείες να ασκήσουν το νόμιμο δικαίωμα τους, που προσπάθησε να τους στερήσει με ένα δικονομικό ατόπημα, άνευ προηγουμένου. Κι επειδή, όπως, έχει επισημανθεί ο κ. Λιανός, και νομικά γνωρίζει και τον Κώδικα Διαδικασιών της Επιτροπής, προφανώς γνωρίζει, αυτά τα τερτίπια μάλλον αποκαλύπτουν πως ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού και πρώην καθηγητής σε μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού, εκπαιδεύεται σε άλλους κώδικες, που δεν έχουν καμία σχέση με τους Κώδικες Δικονομίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This