Τρίτη 15/6/2021

Πρωτοφανές νομικό «κόλπο» από Λιανό, προς όφελος του πρακτορείου διανομής Άργος

Αντί να αναβληθεί για αργότερα, η εκδίκαση της υπόθεσης μετατέθηκε μερικές ημέρες νωρίτερα

Ανεκδοτολογικές διαστάσεις, πέραν κάθε φαντασίας, ακόμη και για την ελληνική πραγματικότητα, έχει αποκτήσει η διαχείριση σοβαρότατων υποθέσεων της Επιτροπής Ανταγωνισμού, από τον πρόεδρο της, Ιωάννη Λιανό, ο οποίος προσπαθώντας, πιθανόν, να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα, εφαρμόζει κόλπα, τα οποία τρέχει να αναιρέσει αμέσως μόλις αποκαλυφθούν, υπό το βάρος της δημόσιας κατακραυγής, προφανώς για να διορθώσει την εικόνα του.

  • Από τη Μαρία Παναγιώτου

Σήμερα, αποκαλύφθηκε, πως ο κ. Λιανός, χωρίς καμία ανακοίνωση, χωρίς να εκδώσει κάποιο δελτίο Τύπου, χωρίς να ειδοποιήσει τα ενδιαφερόμενα μέρη, έστω τηλεφωνικά, δηλαδή κυριολεκτικά στα… μουλωχτά, είχε αλλάξει την ημέρα που θα εξεταστεί από την Ολομέλεια ο έλεγχος συμμόρφωσης του πρακτορείου διανομής Άργος (ευρύτερων συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη), σε σχέση με τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν ληφθεί εναντίον του, τον Ιούνιο του 2019, από την Ανεξάρτητη Αρχή. Η υπόθεση, όμως, πήρε αναβολή όχι για μερικές ημέρες αργότερα, αλλά μετατέθηκε μερικές ημέρες νωρίτερα, δηλαδή από τις 28 Μαΐου στις 25 Μαΐου, γεγονός που όπως είχε σημειωθεί αποτελεί πρωτοφανές, παράδοξο στα νομικά χρονικά, καθώς τα ενδιαφερόμενα μέρη, δηλαδή οι εκδοτικές επιχειρήσεις Τύπου, έχαναν την προθεσμία που τους δίνεται από τον ίδιο τον κανονισμό της Επιτροπής να ασκήσουν παρέμβαση.

Αμέσως, μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης, ο κ. Λιανός έσπευσε να αλλάξει και πάλι την ημερομηνία για τις 27 Μαΐου, προκειμένου να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, δηλαδή για να μπορέσουν οι εταιρείες να ασκήσουν το νόμιμο δικαίωμα τους, που προσπάθησε να τους στερήσει με ένα δικονομικό ατόπημα, άνευ προηγουμένου. Κι επειδή, όπως, έχει επισημανθεί ο κ. Λιανός, και νομικά γνωρίζει και τον Κώδικα Διαδικασιών της Επιτροπής, προφανώς γνωρίζει, αυτά τα τερτίπια μάλλον αποκαλύπτουν πως ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού και πρώην καθηγητής σε μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού, εκπαιδεύεται σε άλλους κώδικες, που δεν έχουν καμία σχέση με τους Κώδικες Δικονομίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ