Τετάρτη 16/6/2021

Με ένα self test την εβδομάδα στα σχολεία από 17 Μαΐου – Πως θα γίνουν οι εξετάσεις του εαρινού εξαμήνου στα ΑΕΙ

Τι έγινε δεν φτάνουν τα τεστ και άρχισαν οι περικοπές;

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα 17 Μαΐου θα απαιτείται η διενέργεια self-test μία φορά την εβδομάδα (αντί για δύο που είναι τώρα) για την προσέλευση των μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στα σχολεία.

Το τεστ θα διενεργείται εντός 24 ωρών πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε Δευτέρα πρωί, θα δηλώνεται το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/ σύμφωνα με τις οδηγίες και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας θα φέρουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ, που θα επιδεικνύουν στο σχολείο

Σε ότι αφορά τα πανεπιστήμια, θα γίνουν οι εξετάσεις του εαρινού εξαμήνου, εξ αποστάσεως ή διά ζώσης, ανάλογα με τη σχετική απόφαση του κάθε Τμήματος και Σχολής, με την προηγούμενη διενέργεια self-test φοιτητών και καθηγητών.

Δίνεται ακόμα η δυνατότητα για διενέργεια με φυσική παρουσία πρακτικής άσκησης για τους φοιτητές μεταξύ του τέταρτου και πέμπτου έτους των προγραμμάτων σπουδών Α’ κύκλου στις Πολυτεχνικές Σχολές/Τμήματα, με διενέργεια self-test μία φορά την εβδομάδα.

Το Υπουργείο ανακοίνωσε και την επανέναρξη των εργαστηριακών μαθημάτων για τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (Ι και ΙΙ) στις 24/05/2021, με διενέργεια και εκεί, self-test μία φορά την εβδομάδα (επίκειται και έκδοση νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης).

Παράλληλα, όπως υπενθυμίζεται, εξακολουθούν να ισχύουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ο σχολαστικός καθαρισμός των επιφανειών, ο αερισμός των χώρων κλπ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ