Self – test: Διάθεση μόνο από φαρμακεία – Απειλές φαρμακοποιών για απόσυρση από το δίκτυο διανομής

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής εξέδωσε ήδη σκληρή ανακοίνωση

Must Read

Απαγορεύεται η διάθεση των self test από οποιοδήποτε άλλο κανάλι διανομής ή σημείο πώλησης, εκτός των φαρμακείων.

Ο ΕΟΦ με σημερινή ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι «Η διάθεση των τεστ covid-19 (rapid- self test) προς το κοινό για αυτοδιάγνωση επιτρέπεται να γίνεται αποκλειστικά από τα Φαρμακεία».

Στα «κάγκελα» οι φαρμακοποιοί

Οι φαρμακοποιοί δηλώνουν αντίθετοι στην πιθανότητα να επιτραπεί η διανομή των self test από τα σουπερμάρκετ. «Θα αποσυρθούμε από το δίκτυο διανομής» απειλούν.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ), εξέδωσε ήδη σκληρή ανακοίνωση, ενώ ενάντια τάσσεται και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

Η ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής:

«Εμφανίστηκε διαρροή φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, όπου αναφέρει ότι η Κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να διαθέσει τα self test μέσω των σουπερμάρκετ.

Η χρονική στιγμή όπου παίρνει αυτή την απόφαση βρίσκει τα φαρμακεία εξουθενωμένα από την διανομή των self test, τον προγραμματισμό των ραντεβού για εμβολιασμό, και την καθημερινή εξυπηρέτηση της φαρμακευτικής περίθαλψης των Ελλήνων πολιτών και η ευχαριστήρια στάση της κυβέρνησης προς αυτή την υπερπροσπάθεια είναι να διοχετεύσει τα self test προς τους συνήθεις φίλους της.

Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε και την επίσημη θέση της Κυβέρνησης για να πράξουμε τα δέοντα».

Τι λένε οι φαρμακοποιοί

Μιλώντας στο iatropedia.gr ο Πρόεδρος του ΠΦΣ, Απόστολος Βαλτάς, σημειώνει ότι σε αυτήν την περίπτωση, τα 10.000 φαρμακεία όλης της χώρας θα αποσυρθούν από τη διαδικασία:

«Ή το ένα, ή το άλλο θα γίνει. Αν η κυβέρνηση αποφασίσει να δώσει στα σούπερ μάρκετ τα self test, τότε θα ασχοληθεί μόνο με τα σούπερ μάρκετ. Το δίκτυο των 10 χιλιάδων φαρμακείων θα αποσυρθεί. Αυτό το δίκτυο είναι που έχει υποστηρίξει και τα χωριά και τις κωμοπόλεις και τα βράδια και τις καθημερινές που πάει ο κόσμος να πάρει τα self test.

Δεν είναι δυνατόν εμείς να έχουμε βάλει πλάτη και για λόγους άλλους να τα δώσει στα σούπερ μάρκετ. Η αντίδρασή μας θα είναι άμεση, αν το κάνουν αυτό», σημειώνει ο κ. Βαλτάς. Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής: «Η κυβέρνηση διοχετεύει τα self test στους συνήθεις φίλους της».

Τηρούμε στάση αναμονής για να δούμε ποιες θα είναι οι επίσημες ανακοινώσεις, δηλώνει στο iatropedia.gr και ο πρόεδρος του ΦΣΑ, Κωνσταντίνος Λουράντος:

«Είναι διαρροές και δεν υπάρχει καμία επίσημη τοποθέτηση από την Πολιτεία. Μάλλον η Πολιτεία μπορεί να θέλει να εκπληρώσει τα χρέη της. Αν τα φαρμακεία πουν στοπ, τι θα κάνουν τα σούπερ μάρκετ; Θα εφοδιάζουν τον κόσμο τα σούπερ μάρκετ; Είναι αστεία πράγματα αυτά. Ποια self test; Αυτά που δίνουμε δωρεάν; Αυτά που πουλάμε; Τα δωρεάν self test, πως θα τα δίνουν τα σούπερ μάρκετ; Θα βάλουν και τα ΜΗΣΥΦΑ; Τώρα που τραβήξαμε τη μεγαλύτερη ταλαιπωρία και θα αρχίσει να λιγοστεύει ο κόσμος για τα self test, θα τα δώσουν στα σούπερ μάρκετ; Εντάξει το καταλαβαίνουμε το παιχνίδι. Είναι καθαρά παιχνίδι μιας άθλιας πολιτικής εξουσίας», τονίζει ο κ. Λουράντος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βλαντιμίρ Πούτιν: Απόλυτος κυρίαρχος με ποσοστά… δικτάτορα!

Η Δύση τις ονόμασε εκλογές-παρωδία, όπου ένας «αδύναμος, ανασφαλής Πούτιν» επιθυμεί τα τεράστια ποσοστά αποδοχής, αλλά κυνικά φροντίζει να...

More Articles Like This