Τρίτη 22/6/2021

Στα «κάγκελα» οι Κρητικοί για τους περιορισμούς σε γάμους και βαφτίσεις – Γεωργιάδης: «Παράλογα τα ισχύοντα μέτρα»

Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας

Κάλεσμα συμμετοχής προς όλους τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διοργάνωσης γάμων, βαφτίσεων, όπως ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης, φωτογράφοι, μουσικοί και dj’s αλλά και προμηθευτές, απευθύνει ο Σύλλογος Επισιτισμού και Διασκέδασης του Ηρακλείου Κρήτης για την ερχόμενη Δευτέρα. 

«Παγκρήτιος ξεσηκωμός»

Ο ξεσηκωμός των επαγγελματιών του συγκεκριμένου κλάδου σχετίζεται με τους περιορισμούς που έχουν ανακοινωθεί για την επανέναρξη των δεξιώσεων και των γλεντιών με αφορμή ένα κοινωνικό γεγονός. Η κινητοποίηση έχει προαναγγελθεί για τις 6:00 το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Γεωργιάδης: «Παράλογα τα μέτρα σε σχέση με τη λειτουργία της εστίασης»

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι τα περιοριστικά μέτρα με βάση τα οποία θα επανεκκινηθεί η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι παράλογα σε σχέση με τα ισχύοντα στην εστίαση.

Όπως ο ίδιος είπε, είναι αδικία να υπάρχει αυτός ο περιορισμός των 100 ατόμων σε ένα ανοικτό κτήμα, όταν ακριβώς δίπλα θα μπορούσε να λειτουργεί κατάστημα εστίασης το οποίο θα φιλοξενεί βάσει των υγειονομικών προτύπων ακόμα και 300 άτομα.

Υπενθυμίζεται πως με βάση όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα ο κλάδος θα κάνει επανεκκίνηση στις 31 Μαΐου μόνο σε εξωτερικούς χώρους και με ανώτατο όριο τα 100 άτομα καθώς οι επαφές των παρευρισκομένων και ο χορός εγκυμονεί κινδύνους για περαιτέρω μετάδοση του κορωνοϊού, όπως έχουν εκτιμήσει οι λοιμωξιολόγοι.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ