Παρασκευή 25/6/2021

Πρόστιμο για εξαπάτηση καταναλωτών στην εφημερίδα Φουρθιώτη – Έκθετη η ΕΡΤ που την διαφήμιζε!

Το ΕΣΡ δεν έχει επιβάλλει οποιαδήποτε κύρωση στα κανάλια που συμμετείχαν στην εξαπάτηση Φουρθιώτη

Η Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή με την με αρ. πρωτ. 53965/13.5.2021 απόφαση της, επέβαλλε διοικητικές κυρώσεις στην επιχείρηση ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ NEWS IKE  ύψους 80.000 ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας για την προστασία του καταναλωτή.

Πρόκειται φυσικά για την παραπλανητική διαφήμιση της εφημερίδας του Μένιου Φουρθιώτη με την οποία εξαπάτησε χιλιάδες Έλληνες, ισχυριζόμενος ότι έδινε δώρο κουπόνι 50 € για όλα τα σουπερμάρκετ!

Εξώφυλλο της εφημερίδας με το δωρεάν κουπόνι 50 € για «κάθε σουπερμάρκετ».

Η απόφαση πάρθηκε έπειτα από καταγγελίες εξαπατημένων καταναλωτών, ενώ το πρόστιμο θεωρείται από τα μεγαλύτερα που έχουν επιβληθεί ποτέ σε έντυπο.

Η απόφαση αυτή όμως εκθέτει βάναυσα την ΕΡΤ, η οποία παρά τις αντιδράσεις, επέμενε να προβάλλει το διαφημιστικό τρέιλερ – απάτη της εφημερίδας. Να σημειωθεί ότι το ΕΣΡ δεν έχει επιβάλλει οποιαδήποτε κύρωση στα κανάλια που συμμετείχαν στην εξαπάτηση Φουρθιώτη εις βάρος του καταναλωτικού κοινού.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ