Επίτιμος δημότης Ύδρας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Must Read

Επίτιμος Δημότης Ύδρας αναγορεύτηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος σε ειδική τελετή που έλαβε χώρα στη συνεδριακή αίθουσα του Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ύδρα, με παρουσία του μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης Εφραίμ, του επισκόπου Θεσπιών Συμεών, πρωτοσυγκέλου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, των τοπικών αρχών, κλήρου και πλήθους πιστών.

Για την παρουσία του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας που «αποτελεί μεγάλη τιμή και ευλογία για το νησί» και που «λαμπρύνει αδιαμφισβήτητα τις εορταστικές εκδηλώσεις», μίλησε ο δήμαρχος του νησιού, Γεώργιος Κουκουδάκης. Μεταξύ άλλων δήλωσε «Η αγάπη προς τους ασθενέστερους είναι έκδηλη σε ολόκληρη την αρχιερατική σας πορεία».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξέφρασε τη συγκίνησή του για την παρουσία του «στο όμορφο και ιστορικό νησί της Ύδρας για την εορτή της Παναγίας, για την εορτή των όπου γης Ελλήνων, για την εορτή των όπου γης Ορθοδόξων ανεξαρτήτως εθνικότητας, για την εορτή όλης της οικουμένης», ενώ τόνισε πως «η διάκριση αυτή δεν αποτελεί για μένα ένα τυπικό γεγονός, αλλά μια δυνατότητα άντλησης γνώσης, μνήμης και διδαχής από την απώτερη και πρόσφατη ιστορία της Ύδρας, αλλά και έμπνευσης για το μέλλον».

Αποκωδικοποιώντας το φορτίο αυτό, ο Αρχιεπίσκοπος ανέλυσε το σύμβολο της Ύδρας, τη σημαία του αγώνα, που αποτελεί συγχρόνως και έμβλημα του Δήμου. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το έμβλημα αυτό δεν αποτελεί απλώς ένα ιστορικό κειμήλιο του τόπου, αλλά αποτελεί τη διαχρονική του ταυτότητα, την έκφραση στο διηνεκές των αξιών και των ιδανικών μας.

Καταληκτικά, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ευχήθηκε στους από σήμερα συνδημότες του, «τούτη η σημαία να αποτελέσει πυξίδα για την πορεία του γένους μας στο αιώνιο μέλλον του».

Ακολούθως, πρόσφερε στον δήμαρχο μια ασημένια εικόνα του Αποστόλου Παύλου που μεταφέρει το χριστιανικό μήνυμα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη, για να επισημάνει πως «σε μια εποχή που αποχριστιανίζεται, η Ευρώπη είναι ένα σημείο που θα θυμίζει ότι η αρχή του χριστιανισμού ήταν στην Πνύκα κάτω από την Ακρόπολη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This