Τετάρτη 16/6/2021

Η Μάχη της Κρήτης αναβίωσε σε μια άκρως εντυπωσιακή αναπαράσταση, στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Στήθηκε μια «μικρογραφία» της μάχης, με έναν Γερμανό αλεξιπτωτιστή που συλλαμβάνεται από Κρητικούς

Μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή αναπαράσταση της θρυλικής Μάχης της Κρήτης πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», με την πολύτιμη συνδρομή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων, η οποία ενώνει υπό τη σκέπη της 283 συλλόγους σε όλη τη χώρα.

Όπως δήλωσε στο zarpanews.gr και την Ευτυχία Πενταράκη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μανώλης Πατεράκης, «άλλες χρονιές μαζευόμασταν 120 σωματεία στη Μητρόπολη, καταθέταμε στεφάνια στον Άγνωστο Στρατιώτη. Δύο χρόνια τώρα όμως δεν μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό πια και η ιδέα ξεκίνησε από τον Μανώλη τον Καζεράκη. Το εξετάσαμε και προχωρήσαμε στην υλοποίηση. Και κάναμε μια “μικρογραφία” του συνόλου της πραγματικής μάχης, με έναν Γερμανό αλεξιπτωτιστή που συλλαμβάνεται από Κρητικούς».

Ο Μανώλης Καζεράκης, φωτογράφος και μέλος της Ομοσπονδίας, ανέφερε: «Πάντα κατεβαίναμε στη Μητρόπολη, πηγαίναμε στο Σύνταγμα για κατάθεση στεφάνων, φέτος δεν θα γινόταν αυτό. Και σκέφτηκα να κάναμε κάτι άλλο, με τη βοήθεια και του προέδρου της Ομοσπονδίας. Βρήκα τα παιδιά που είναι μια παρέα αναβιωτών και στο Πάρκο Τρίτση κάναμε την αναπαράσταση. Αυτοί έχουν γνήσιες στολές, αλεξίπτωτα, το απαραίτητο υλικό. Μας πήρε περίπου τρεις ώρες».

Στη φωτογράφιση πήραν μέρος μέλη της Ομάδας Αναβίωσης Ελληνικού Στρατού 1940, οι οποίοι έχουν και γερμανικές στολές για την κάλυψη των αναγκών παρουσίασης. Μοντέλα διετέλεσαν ο χοροδιδάσκαλος Παναγιώτης Φραγκάκης, ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Βασίλης Κολυδάκης. Κρητικοί ήταν ντυμένοι, επίσης, ο Νίκος Φασουλάς και ο Σπύρος Αθανασάκης και σαν Γερμανοί οι Θεοδόσης Νέλιος, Μίλτος Ταμβάκης και Νίκος Γαρυφαλάκης. Φωτογράφοι, εκτός του Μανώλη Καζεράκη, ήταν και οι Κωνσταντίνος Καζεράκης και Αλέξης Τσέκας.

  • Δείτε άκρως εντυπωσιακές φωτογραφίες από την αναπαράσταση:

*κεντρική φωτό: αρχείο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ