Ανακοίνωση-βόμβα: Υποχρεωτικά εμβολιασμένοι όσοι θα υπηρετούν στην ΕΜΑΚ! (video)

Όποιοι επιλέγουν να μην εμβολιαστούν, θα αντικαθίστανται από άλλους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος

Must Read

Δρομολογούνται οι πρώτοι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί στη χώρα μας, καθώς, σύμφωνα με σχετική απόφαση του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, όσοι συμμετέχουν στην Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) θα πρέπει απαραιτήτως να είναι εμβολιασμένοι!   

Ειδικότερα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα υπάρχει εντολή για «υποχρεωτικό» εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, ως προϋπόθεση για εργασία σε κρατική υπηρεσία. Πρόκειται, όπως έγινε γνωστό, για διαταγή του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος που αφορά στην ΕΜΑΚ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, όσοι εργάζονται στην ΕΜΑΚ καλούνται να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, ενώ, όποιοι επιλέγουν να μην εμβολιαστούν, θα αντικαθίστανται. Όπως αναφέρει το σχετικό υπηρεσιακό έγγραφο και με βάση τις πληροφορίες που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας, στην ΕΜΑΚ, στο εξής, θα υπηρετούν υποχρεωτικά μόνο όσοι υπάλληλοι έχουν προβεί στον σχετικό εμβολιασμό.

το περί ου ο λόγος έγγραφο

Σε αντίθετη περίπτωση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα δρομολογηθεί η αντικατάστασή τους στις εν λόγω υπηρεσίες από άλλους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος που θα έχουν εμβολιαστεί.

Η δήλωση του αρχηγείου

Από την πλευρά του, το αρχηγείο του ΠΣ κάνει λόγο για μια «απόφαση προς θετική κατεύθυνση», που έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι η ΕΜΑΚ υπάγεται στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να συνδράμει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με τον εμβολιασμό να αποτελεί στοιχείο εξασφάλισης αδιάληπτης επιχειρησιακής λειτουργίας. Ξεκαθαρίζεται, εξάλλου, πως «όσοι, για τους δικούς τους λόγους, δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν δεν απομακρύνονται από το σώμα, απλά μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες».

Ακόμη, όπως έγινε επίσης γνωστό, οι υπάλληλοι της ΕΜΑΚ έχουν περιθώριο 3 ημερών για να εκδηλώσουν τις προθέσεις τους και μέχρι τις 11 Ιουνίου, προκειμένου να εμβολιαστούν.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε πρόσφατη συνέντευξή του στον ALPHA, είχε δηλώσει ότι το φθινόπωρο θα αποφασιστεί το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού κάποιων κατηγοριών εργαζομένων. «Η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κάποιων κατηγοριών εργαζομένων πρέπει να ανοίξει», είχε πει.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This