Κόλαση φωτιάς στην Κορινθία: Εκκενώθηκε και το Αλεποχώρι – Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις (video)

Η πυρκαγιά κατευθύνεται αυτή τη στιγμή προς το Αλεποχώρι - Όλες οι τελευταίες πληροφορίες από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής

Must Read

Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας. Υπερπροσπάθεια καταβάλλεται εδώ και ώρες, από την πλευρά της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Έξι χωριά εκκενώθηκαν και συγκεκριμένα τα:

Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακιές, Μαυρολίμνη, Μάζι, Παρασκευά και δύο μονές, του Αγίου Ιωάννη Μακρινού και της Αγίας Παρασκευής, ενώ από τις 6 το πρωί επιχειρούν κι εναέρια μέσα.

Εκκενώνεται το Αλεποχώρι

Η μεγάλη φωτιά εξελίσσεται στα Γεράνεια Όρη, σε δασική πευκόφυτη περιοχή με πυκνή βλάστηση, ενώ όπως δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Λουτρακίου, Γιώργος Γκιώνης, Η πυρκαγιά κατευθύνεται αυτή τη στιγμή προς το Αλεποχώρι.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε λίγο πριν τις 10 χθες το βράδυ στον Σχίνο Λουτρακίου στην Κορινθία.

Ενίσχυση δυνάμεων Πυροσβεστικής 

«Λίγο πριν τις 6 ξεκίνησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα. Πρόκειται για 8 αεροσκάφη, 9 πεζετέλ και τρία ελικοπτερα, 182 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων,62 οχήματα,το Μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα, ενώ συνδράμουν εθελοντές και δυνάμεις της τοπικής αυτοδιοίκησης με υδροφόρες.

Το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ σε ένα από τα ελικόπτερα βρίσκεται και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου«, σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής, κ. Βαθρακογιάννης.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρθακογιάννη έχουν προκληθεί κάποιες ζημιές σε κατοικίες, ωστόσο δεν είναι ακόμα γνωστό το εύρος τους, καθώς πρόκειται για εξοχικά και δεν υπάρχει άμεση ενημέρωση.

Σύμφωνα με τον αντιπεριεφερειάρχη Κορίνθου, Αναστάσιο Γκιώλη, το μέτωπο της φωτιάς ξεπερναει τα 10 χλμ, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο καπνός έχει φτάσει μέχρι την Αθήνα.

Από χθες το βράδυ, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην διασταύρωση Αλεποχωρίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σχίνο καθώς και στην επαρχιακή οδό Μεγάρων – Αλεποχωρίου, από το 21ο χλμ προς Αλεποχώρι.

Σε διακοπή της κυκλοφορίας προχώρησε η Τροχαία και στη διασταύρωση Πόρτο Γερμενό-Ψάθα στο ρεύμα προς Ψάθα. «Οι δυτικοί άνεμοι ευνόησαν την εξάπλωση της πυρκαγιάς και αυτό είναι που μας οδήγησε στην απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς», σημείωσε ο κ. Βαρθακογιάννης.

Αυτή είναι η πρόβλεψη καιρού για τη φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This