Χαράλαμπος Γώγος: «Πιθανό να έχουμε νέο κύμα κορωνοϊού τον Σεπτέμβριο, εξαιρετικά σπάνιες οι παρενέργειες από τα εμβόλια» (video)

«Μια στο δισεκατομμύριο να έχουμε θρομβοπενία, είναι εξαιρετικά σπάνια αυτή η παρενέργεια» είπε ο καθηγητής

Must Read

Αργά αλλά σταθερά συνεχίζεται η αποκλιμάκωση του κορωνοϊού στη χώρα μας σύμφωνα με τον καθηγητή Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπο Γώγο.

«Εχει φανεί ότι η ύφεση της καμπύλης δεν είναι τόσο μεγάλη, όσο περιμέναμε. Έχουμε 10-15% ελάττωση ιικού φορτίου και παράλληλα έχουν μειωθεί πολύ οι νοσηλείες και βαριά πάσχοντες, που είναι το πιο σημαντικό. Το ποσοστό θετικότητας 4% είναι καλό» είπε ο καθηγητής, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του OPEN.

Ο κ. Γώγος έκανε αναφορά και στο περιστατικό θρόμβωσης της 44χρονης στην Κρήτη έπειτα από το εμβόλιο της AstraZeneca σημειώνοντας, ότι έχουμε να κάνουμε με σπάνιες περιπτώσεις. «Μια στο δισεκατομμύριο να έχουμε θρομβοπενία, είναι εξαιρετικά σπάνια αυτή η παρενέργεια» εξήγησε, ενώ τόνισε ότι αν κάποιος έχει θρομβωτικό επεισόδιο μετα την Α’ δόση του εμβολίου, τότε μόνο μπορεί να αλλάξει τη δεύτερη δόση με άλλο εμβόλιο.

«Τα self test δεν έχουν την ίδια ευαισθησία με τα μοριακά ή τα rapid»

Σε ό,τι αφορά στην αξιοπιστία των self test, υπογράμμισε ότι ένας πολίτης που έχει συμπτώματα πρέπει να κάνει και μοριακό ή rapid test και να μη βασιστεί μόνο στο self test. «Αν κάποιος εμφανίζει συμπτώματα κορωνοϊού, ό,τι αποτέλεσμα και να δείξει το τεστ αυτοδιάγνωσης, πρέπει να κάνει και κάποιο από τα άλλα δύο. Τα self test δεν έχουν την ίδια ευαισθησία με τα μοριακά τεστ ή τα rapid. Μπορεί να μην ανιχνεύει το 100% αλλά το 60-80% και αυτό σημαίνει ότι ένα σημαντικό ποσοστό ασυμπτωματικών δεν θα μολύνουν τους γύρω τους. Είναι ένα εργαλείο δημόσιας υγείας», ανέφερε.

Τέλος, ο κ. Γώγος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουμε ένα νέο κύμα της πανδημίας τον Σεπτέμβριο, αφού όπως είπε τίποτα δεν αποκλείεται. «Η αβεβαιότητα είναι χαρακτηριστικό αυτής της πανδημίας. Αλλά είναι στο χέρι μας. Με πάνω από το 50-60% εμβολιασμένων μέσα στο καλοκαίρι, θα το αποφύγουμε» κατέληξε ο καθηγητής Παθολογίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This