Νεαρός στο Βόλο έγινε πλέον και επίσημα γυναίκα!

Must Read

Μια νέα σελίδα στην ζωή ενός νεαρού άνδρα από τον Βόλο άνοιξε το Ειρηνοδικείο, το οποίο έκανε δεκτή την αίτησή του για αλλαγή φύλου.

Το ίδιο δικαστήριο έχει εκδώσει τα τελευταία χρόνια δύο ανάλογες αποφάσεις, ενώ από τις υποθέσεις που έχουν απασχολήσει τους ειρηνοδίκες Πανελλαδικά, οι μισές αφορούν την αλλαγή φύλου από άνδρες σε γυναίκες και οι υπόλοιπες από γυναίκες σε άνδρες.

Σύμφωνα με το τοπικό σάιτ magnesianews.gr, ο νεαρός είχε καταθέσει αίτηση αλλαγής φύλου στις αρχές Φεβρουαρίου 2021, η συνεδρίαση έγινε μυστικά στο ιδιαίτερο γραφείο Ειρηνοδικών στις 14 Απριλίου και η απόφαση εκδόθηκε εντός του Μαΐου.

Ο άνδρας που έκανε την αίτηση γεννήθηκε στον Βόλο και η ληξιαρχική πράξη γέννησης αναφέρονταν σε αγόρι. Αποδείχτηκε όμως από την παιδική του ηλικία ότι παρουσίασε συμπτώματα διεμφυλικής διαταραχής (άρρενος προς θήλυ) δηλαδή ο εσωτερικός και προσωπικός τρόπος με τον οποίο ο ίδιος βιώνει το φύλο του, δε αντιστοιχεί στο φύλο που καταχωρήθηκε κατά τη γέννησή του με βάση τα βιολογικά του χαρακτηριστικά, με συνέπεια να βιώνει «δυσφορία γένους».

δικαστήριο

Σύμφωνα με την απόφαση, ήδη από πολύ μικρή ηλικία, ο τρόπος με τον οποίο ο αιτών βίωνε το φύλο του, δεν αντιστοιχούσε στα βιολογικά χαρακτηριστικά του οι δε επιλογές του ως προς την ένδυση, την υπόδηση, την επιλογή παιχνιδιών και φίλων και η προσωπική αίσθηση του σώματός του, ήταν κατά σαφή και πρόδηλο τρόπο σε θήλυ πρόσωπο, κάτι που είχαν αντιληφθεί οι συγγενείς του και το ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον.

Ακόμη, ο άνδρας υποβάλλεται σε ορμονική αγωγή τα τελευταία χρόνια για να αποκτήσει δευτερογενή γυναικεία χαρακτηριστικά (αλλαγή τόνου φωνής, μείωση τριχοφυίας και ανακατανομή λίπους). Επίσης, στην απόφαση αναφέρεται ότι η καταχώρησή του στα δημόσια έγγραφα με το πραγματικό του όνομα, προκαλεί δυσχέρειες και σύγχυση λόγω της εξωτερικής του εμφάνισης, με δυσμενείς επιπτώσεις για τον ίδιο και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του.

Το Ειρηνοδικείο αποφαίνεται ότι συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις και το έννομο συμφέρον του αιτούντος η αίτησή του να γίνει δεκτή και να δοθεί στον αιτούντα το γυναικείο φύλο , ως «θήλυ» ή «κορίτσι» και αποφασίζει το κύριο όνομα και το επώνυμό του θα πρέπει να αποδοθούν στο θηλυκό γένος με διόρθωση της ληξιαρχικής πράξης γέννησης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This