Εκπρόσωπος της Εφημερίδας των Συντακτών απαξίωνε συναδέλφους του για να υπερασπίσει το Άργος του Μαρινάκη!

Must Read

Δυσάρεστη έκπληξη προκάλεσε η στάση του εκπροσώπου της Εφημερίδας των Συντακτών ενώπιον της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού όπου εξεταζόταν το ενδεχόμενο επιβολής προστίμου στο πρακτορείο διανομής Τύπου «Άργος» για αντι- ανταγωνιστικές πρακτικές.

Ο εκπρόσωπος της εφημερίδας, υπεύθυνος κυκλοφορίας όπως ισχυρίστηκε εμφανίστηκε σε τελείως διαφορετική γραμμή από αυτή που είχε η Εφημερίδα των Συντακτών μέχρι τώρα για το θέμα του Άργους, όπως τουλάχιστον αποτυπωνόταν στα ρεπορτάζ της δημοσιογράφου της ΕΦΣΥΝ, Άντας Ψαρρά. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Την Τρίτη 24 Μαΐου συνεδρίαζε η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής προστίμου στο πρακτορείο διανομής Τύπου «Άργος», λόγω μη συμμόρφωσης της εταιρείας σε παλαιότερη απόφαση της επιτροπής σχετικά με τη διανομή έντυπου Τύπου σε οκτώ εκδοτικές επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην οποία προΐσταται ο Ιωάννης Λιανός, είχε καλέσει αυτεπαγγέλτως κάποια πρόσωπα προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες στην υπόθεση.

Όλα καλά από τον εκπρόσωπο της ΕΦΣΥΝ

Μεταξύ αυτών το νόμιμο εκπρόσωπο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας που εκδίδει την Εφημερίδα των Συντακτών, Λυκούργο Τετράδη. Ωστόσο στην Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού δεν εμφανίστηκε ο Τετράδης αλλά ο υπεύθυνος κυκλοφορίας της εφημερίδας, Πάνος Χιονίδης ο οποίος προσκόμισε και σχετική επιστολή από την πλευρά Τετράδη.

Θα περίμενε κανείς ότι ο κ. Χιονίδης θα ακολουθούσε την ίδια γραμμή με αυτή που είχε κρατήσει και η Εφημερίδα των Συντακτών σχετικά με το πρακτορείο Άργος, που από την πρώτη στιγμή μαζί με άλλα ΜΜΕ είχε αναδείξει τις πρακτικές του πρακτορείου. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε. Ο Χιονίδης ουσιαστικά εμφανίστηκε περισσότερο ως εκπρόσωπος των συμφερόντων του Άργους παρά της Εφημερίδας των Συντακτών.

 

Είναι χαρακτηριστικό πως κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων που του απηύθυνε ο δικηγόρος και νομικός σύμβουλος του Documento, Γιάννης Aπατσίδης, ο Χιονίδης υποστήριξε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το Άργος. Ότι δηλαδή στην αρχή η Εφημερίδα των Συντακτών τα είδε όλα καχύποπτα αλλά στη συνέχεια οι άνθρωποι του πρακτορείου τους εξήγησαν.

«Είδαμε πως είχαμε άδικο», είπε συγκεκριμένα ο κ. Χιονίδης και ειδικότερα ανέφερε πως «είχαμε παραπλανηθεί αλλά στη συνέχεια τα βρήκαμε». Μάλιστα ερωτηθείς από το Γιάννη Απατσίδη για το ποια ήταν αυτά τα στελέχη του Άργους ο Χιονίδης δεν απάντησε.

Ερωτηθείς επίσης για το κατά πόσο γνωρίζει την παλιά εμπορική πολιτική του Άργους, ώστε να μπορεί να πει με σιγουριά κατά πόσο είναι καλή ή όχι και η νέα εμπορική πρακτική, ο κ. Χιονίδης αρκέστηκε να πει απλά ένα ξερό… «όχι».

«Θα με κάνει ντα η Ψαρρά;»

Ο Χιονίδης ρωτήθηκε επίσης και για τα δημοσιεύματα της Εφημερίδας των Συντακτών τα οποία ουσιαστικά καυτηρίαζαν τις ανταγωνιστικές πρακτικές του Άργους. Πρόκειται για μία σειρά από δημοσιεύματα τα οποία φέρουν την υπογραφή της δημοσιογράφου Άντας Ψάρρα. Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα με ημερομηνία 27 Ιανουαρίου του 2021 και τίτλο «Μόλις 6.000 ευρώ πρόστιμο στο «Άργος»! Σε αυτό η κα Ψαρρά έγραφε χαρακτηριστικά:

«Παρότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού διαπίστωσε ότι η εταιρεία «Άργος», το μονοπώλιο διανομής του Τύπου στη χώρα μας, ιδιοκτησίας Β. Μαρινάκη, δε συμμορφώθηκε με τις περισσότερες προβλέψεις και συστάσεις προηγούμενης απόφασής της (της υπ’ αριθ. 687/2019), χθες αποφάσισε κατά πλειοψηφία να επιβάλει στην εταιρεία πρόστιμο μόλις 6.071 ευρώ».

 

Μία μέρα πριν σε άλλο δημοσίευμα με τίτλο «Ποινή χάδι στην «ΑΡΓΟΣ» από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η ίδια δημοσιογράφος ανέφερε: «Στις 10 Φεβρουαρίου η εκδίκαση της κυρίως υπόθεσης κατά του πρακτορείου για καταχρηστικές συμπεριφορές, όπου θα συνεκδικαστεί και η παρακώλυση ελέγχου που διαπιστώθηκε στην επιτόπια έρευνα της Επιτροπής στα γραφεία της εταιρείας.

Ωστόσο ο κ. Χιονίδης δεν φάνηκε να τα λαμβάνει υπ’ όψιν και ιδιαίτερα. Ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα αυτά υποστήριξε: «Και λοιπόν; Θα με κάνει ”ντα” η Ψαρρά;».

Αναστάτωση στην ΕΦΣΥΝ

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι κατά πόσο η στάση αυτή του Χιονίδη είναι επίσημη θέση της Εφημερίδας των Συντακτών. Αν δηλαδή η εφημερίδα υιοθετεί τις απόψεις Χιονίδη πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το Άργος και ότι είχαν… «παραπλανηθεί». Σε περίπτωση βέβαια που ισχύει αυτό θα πρέπει οι εκπρόσωποι της εφημερίδας να εξηγήσουν τι ήταν αυτό που τους έκανε να αλλάξουν στάση σχετικά με το πρακτορείο Άργος και ενώ στο διαδίκτυο υπάρχουν ακόμη δεκάδες δημοσιεύματα της ΕΦΣΥΝ για τις αντι – ανταγωνιστικές πρακτικές του Άργους.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες η στάση Χιονίδη έχει προκαλέσει αναστάτωση στην εφημερίδα καθώς σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν πολλοί δημοσιογράφοι τους έπιασε εξ απήνης και αναμένεται να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση. Αναμένουμε λοιπόν με ενδιαφέρον ποια θα είναι η θέση της εφημερίδας, όπως επίσης και αν θα υπάρξει κάποια κίνηση προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού που θα ανακαλεί τα όσα υποστήριξε ο Χιονίδης.

Πληροφορίες από Documentonews

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This