Δευτέρα 2/8/2021

Δεν επαρκούν ούτε τα ράντζα στο Λαϊκό!

Χαμός στους διαδρόμους του νοσοκομείου στην εφημερία της Τρίτης

Τριτοκοσμικές εικόνες συνεχίζουν να επικρατούν στις εφημερίες των νοσοκομείων, καθώς, μόλις ξεκίνησαν οι εισαγωγές γενικών περιστατικών, δεκάδες ράντζα άρχισαν να πλημμυρίζουν τους διαδρόμους!

Η κατάσταση που επικρατεί για ασθενείς και εργαζομένους είναι τραγική, όπως φαίνεται από τις εικόνες που εξασφάλισε η «Δημοκρατία» και δείχνουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τι επικρατούσε στο Λαϊκό Νοσοκομείο κατά την εφημερία της Τρίτης, 25/5.

Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες, 85 υγειονομικοί του νοσοκομείου είχαν προειδοποιήσει για τις εφιαλτικές συνθήκες που βιώνουν στην εφημερία.

«Εδώ και αρκετές εφημερίες, μάλιστα, επειδή πια τα ράντσα δεν επαρκούν, έχουν επιστρατευτεί κρεβατάκια εκστρατείας, τα οποία είναι σχεδόν στο πάτωμα. Πώς, αλήθεια, θα κάνει ιατρικές πράξεις ένας γιατρός (για να μη μιλήσουμε για επείγουσες και απαιτητικές καταστάσεις, όπως απινίδωση, ΚΑΡΠΑ, διασωλήνωση κ.λπ.) και πώς να τηρήσει κανόνες υγιεινής, όταν πρέπει να καθίσει στα γόνατα;» είχαν καταγγείλει μεταξύ άλλων.

rantza 1

Μάλιστα, προσέθεταν ότι «η ευθύνη βαραίνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση (τόσο αυτήν όσο και τις προηγούμενες), το υπουργείο Υγείας, την 1η ΥΠΕ και όλες τις δυνάμεις που στηρίζουν αυτή την πολιτική, οι οποίες, αδιαφορώντας για την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια ασθενών και υγειονομικού προσωπικού, μας έχουν εγκαταλείψει στη μοίρα μας».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), καταγράφει αναλυτικά την κατάσταση. Οπως αναφέρει, στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», που εφημέρευε το Σάββατο και τη Δευτέρα, η Α’ Παθολογική Κλινική είχε 10 ασθενείς σε φορεία.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, το «Αττικόν», που εφημέρευε τη Δευτέρα, έχει 38 ράντσα, το «Γ. Γεννηματάς» είχε 25 ράντσα μετά την εφημερία της Δευτέρας, το «Αλεξάνδρα» εφημέρευε το Σάββατο και τη Δευτέρα η Α’ Παθολογική Κλινική είχε 10 ασθενείς σε φορεία, ενώ και στον «Ευαγγελισμό» ύστερα από κάθε εφημερία υπάρχουν δεκάδες ράντσα με ασθενείς. Το ίδιο συμβαίνει και στα άλλα μεγάλα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ