Δευτέρα 26/7/2021

Σπανιότατη αράχνη «πασχαλίτσα» εντοπίστηκε σε χωριό της Κοζάνης! (video)

Σε αυλή αναγνώστη του newsbreak.gr, στο χωριό Καρυδίτσα Κοζάνης, εντοπίστηκε να… βολτάρει ανέμελη μια πανέμορφη αράχνη «πασχαλίτσα», ένα σπανιότατο, προστατευόμενο είδος αράχνης!

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο είδος αράχνης με επιστημονική ονομασία «Eresus Cinnaberinus», πατρίδα του οποίου θεωρείται η Μεγάλη Βρετανία, όπου τη δεκαετία του ’90 ήταν είδος απειλούμενο προς εξαφάνιση και μόλις το 2011 απελευθερώθηκε και πάλι στη φύση, ενώ στο Βέλγιο η συγκεκριμένη αράχνη θεωρείται, επίσης, προστατευόμενο είδος, καθώς εξαφανίστηκε το 1896, για να ανακαλυφθεί εκ νέου το 2009.

araxni

Στη χώρα μας, οι πρώτες αναφορές για εμφανίσεις της αράχνης «πασχαλίτσας», η οποία χρωστά την ελληνική ονομασία της στο κόκκινο με μαύρες βούλες σώμα της που παραπέμπει στο… χαριτωμένο ζουζούνι, καταγράφονται το 2016, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια αράχνες «πασχαλίτσες» εντοπίστηκαν σε περιοχές του Ναυπλίου, της Λαμίας, των Γρεβενών, των Τρικάλων και της Λάρισας.

  • Δείτε την Κοζανίτικη αράχνη «πασχαλίτσα» σε… δράση:

*Ευχαριστούμε τον αναγνώστη Πάνο Ζ. για το εντυπωσιακό υλικό.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ