Από ελληνικών συμφερόντων εταιρεία αγοράστηκε πλοίο – υποστηρικτής του «Yavuz»

Must Read

Η Τουρκία σε μια προσπάθεια να καλύψει τον απαιτούμενο αριθμό των τουλάχιστον έξι ειδικών πλοίων που απαιτούνται τεχνικά για την υποστήριξη των δύο γεωτρύπανων, αγόρασε και ένα 5ο πλοίο από εταιρεία ελληνικών συμφερόντων.

Αυτό είναι το «Orhan Bey» το οποίο από τον Δεκαπενταύγουστο υποστηρίζει τις παράνομες δραστηριότητες του «Yavuz» νότια του Αποστόλου Αντρέα.

Το «Πορθητή» υποστηρίζουν τρία νορβηγικά πλοία τα οποία η Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου (TPAO) αγόρασε τον περασμένο Μάιο. Τα πλοία αυτά είναι σήμερα στο τουρκικό νηολόγιο με τα ονόματα «Korkut, «Sancar» και «Altan».

Το  «Yavuz» αρχικά ήταν να ακολουθήσουν στην παράνομη γεώτρηση νότια του Απ. Αντρέα και εντός της κυπριακής υφαλοκρηπίδας, δύο πλοία της ολλανδικής Vroom και ένα της ασιατικής PACC Offshore. Όμως τελικά κανένα από τα πλοία αυτά δεν ακολούθησε την παράνομη δραστηριότητα του Yavuz.

Έτσι η Τουρκία προχώρησε τον Ιούλιο στην αγορά ενός εκ των πλοίων αυτών, του «POSH Sincero», το οποίο αφού εντάχθηκε στο τουρκικό νηολόγιο μετονομάστηκε σε «Osman Bey». Όμως, τα τέσσερα σκάφη υποστήριξης υπεράκτιων δραστηριοτήτων δεν επαρκούσαν για να εξυπηρετήσουν ταυτόχρονα δύο γεωτρήσεις και μάλιστα σε αντίθετες κατευθύνσεις.

Ετσι η Τουρκία εξασφάλισε τις τελευταίες μέρες το πλοίο ελληνικών συμφερόντων «Hellespont Dawn» με σημαία Λιβερίας και τέθηκε υπό τουρκική σημαία με το όνομα «Orhan Bey».

Τέλος όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι από τις αρχές της εβδομάδας και με περίπου 30 μέρες καθυστέρηση, το Yavuz ξεκίνησε να πραγματοποιεί παράνομη γεώτρηση εντός της κυπριακής υφαλοκρηπίδας.  

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This