Τρίτη 3/8/2021

Στην Alpha Bank θα «ανέχονται» μόνο τους εμβολιασμένους

Άρχισε η… ανθρωποφαγία για όσους δεν εμβολιάζονται, με Δούρειο Ίππο σωματείο εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Προσωπικού στην Alpha Bank, με επιστολή προς τη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού της τράπεζας ζητά να επιβληθούν… ποινές στους εργαζομένους που δεν έχουν εμβολιαστεί, αν και κάτι τέτοιο είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενο από νομικής άποψης.

Σύμφωνα με την επιστολή που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, ο σύλλογος καλεί την τράπεζα «να προτείνετε ευθέως τον πλήρη εμβολιασμό όλων των εργαζομένων στην Alpha Βank. Να κάνετε χρήση του διευθυντικού σας δικαιώματος, να χορηγηθεί υποχρεωτική άδεια σε όσους συγκαταλέγονται στην κατηγορία των αρνητών, άδεια ώστε να ωριμάσει η σκέψη τους για την αποδοχή του εμβολιασμού, χωρίς αυτό να λειτουργεί εκδικητικά, αλλά με τη συναίνεσή τους. Τέλος, στην περίπτωση κατά την οποία προκύψει δυσλειτουργία στην εργασία μας, τότε με την επίκληση της διάταξης του άρθρου 374 ΑΚ ο εργοδότης μπορεί να αρνηθεί την καταβολή του μισθού για όσο χρονικό διάστημα ο εργαζόμενος συνεχίζει να θέτει σε κίνδυνο την υγεία των υπόλοιπων εργαζομένων».

Όπως επισημαίνεται στην κατακλείδα της ανακοίνωσης «τα μέτρα προστασίας είναι υποχρέωση όλων μας – δεν παίζουμε με την υγεία μας, τη δική μας και των οικογενειών μας για χάρη κάποιων που αρέσκονται σε θεωρίες συνωμοσίας».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ